Táplálkozás

Fogyjon szőlővel!

Nyersen vagy bornak, kenve vagy megéve egyaránt egészséges a szőlő. Feszesít, erősíti a hajhagymákat és még fogyaszt is. Számos vitamint és antioxidánst tartalmaz, és még finom is. Szőlőre fel, lássuk mit tud ez a csodás gyümölcs.

Újabb csapás a bio-csalókra

Mi a bio? Amit éjjel permeteznek. Tartja a mondás. Manapság is sokan kételkednek a bio termékekben. A vásárlói bizalom erősítése érdekében, mostantól mobil laboratóriumok fogják járni az országot, és ellenőrizni a gazdákat.

Hogyan kell ápolni a fogat?

A fogzománc a fog felszínét képező anyag, amely a test legkeményebb és legtöbb ásványi anyagot tartalmazó anyaga. De még ez az erős védelem is meg tud bomlani, elsősorban a táplálkozási és fogápolási szokásaink miatt, aminek következményei az érzékenység, később akár szuvasodás is lehetnek.

Mindent az inzulinról!

Sajnos nálunk nagyon sokan szenvednek a cukorbetgségtől. A gyártók az igényekhez alkalmazkodva ma már számos inzulin fajtát gyártanak. Ezek hatása függ attól, hogy mikor kezdenek el hatni, mikor érik el a csúcspontjukat illetve milyen hosszan tudják szabályozni a vércukrot.

Nyolc tipp álmatlanoknak

Egész délután nem ivott kávét, besötétítette a szobát, nem evett nehezet, nem nézett horrorfilmet lefekvés előtt, mégsem jön álom a szemére? A krónikus, hosszú távú kialvatlanság növeli az esélyt a cukorbetegségre, a szív- és érrendszeri betegségekre, sőt még a súlygyarapodásra is. Íme néhány tipp, ami segít az elalvásban.

A fanyar egészség

Pucoláskor és főzés közben könnyezik tőle a szemünk, jellegzetes szaga fogyasztás után érződik a leheleten, kissé csípős, mégis fanyar ízét pedig sokan nem kedvelik, pedig a vöröshagyma az egyik legegészségesebb növény, ami rendszeresen az asztalunkra kerül.

Le az önkínzással!

Koplalás, kalória-számolgatás és a zsíros ételek megszállott kerülése: évtizedekig a legtöbbeknél ebben merült ki a fogyókúra. Mostanra úgy tűnik, hogy a fogyni vágyók már nem arra összpontosítanak, amit nem szabad, hanem arra, hogy milyen egészséges ételekkel egészítsék ki étrendjüket.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!