Táplálkozás

A rossz táplálkozás is okozhat csontritkulást

Az orvosi irodalom a csontállomány csökkenését fajtájától, megjelenési formájától függően csontritkulásnak (osteoporosis) vagy csontlágyulásnak (osteomalacia) nevezi. A csontban mindkét esetben csökken a keménységet, szilárdságot biztosító, főleg kalciumfoszfátot tartalmazó ásványi só.

A mértékletesség a kulcs

A só az egyik legfontosabb ásvány az emberi szervezet számára. A legtöbb fejlett országban elő ember napi 2000-6000 mg sót fogyaszt, ami 1-3 teáskanálnyinak felel meg: ez 5-10-szer több nátriumot jelent, mint amennyit a szervezetünk naponta felhasznál.

Fogyókúra ésszel: ne higgyünk el mindent!

Komplett iparág üzemel a hangzatos „egészséges táplálkozás az élvezetekről való lemondás nélkül” mottó alatt. Néhányan diétával könnyítik meg bizonyos táplálkozási előírások betartását, mások pedig abban az illúzióban ringatják magukat, hogy egészségesen élnek, noha még mindig túl sokat és esetenként helytelen módon étkeznek.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!