6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel

Forrás: Marie Claire
Nem lehet mindig jobb lábbal kelni, különösen, ha rossz éjszakánk volt, vagy tudjuk, hogy a reggel olyan dolgokkal folytatódik, amiket a hátunk közepére sem kívánunk. A megnyugtató és egészséges reggeli rutin ilyenkor átsegíthet minket a napon.

De mi van, ha nem is a reggeli szokásaink azok, amik természetes módon elősegítik a boldogsághormonok termelődését reggel?

Ha azt akarjuk, hogy jó napunk legyen, az esti rutinunk még sokkal fontosabb, mint a reggeli. (Forrás: Envato Elements)

A szakértők szerint az esti rutinunk sokkal többet számít abban, mennyire leszünk boldogok reggel.

Ezeket tegyük meg este, hogy boldog reggelünk legyen:

1. Esti séta és zuhanyzás

A rendszeres testmozgásnak számos jótékony hatása van. Ezek közül az egyik, hogy este elfáradunk, így jobban alszunk. Ezek után nem nagyon kell magyaráznunk, miért ébredünk boldogabban reggel.

Dr. Lee Chambers pszichológus, alvásszakértő szerint este a legoptimálisabb testmozgás a séta. Számos előnye van, miért roppant hasznos az esti rutinunk részévé tenni:

  • Javítja az agy vérkeringését, így segíti a napi élmények, információk feldolgozását alvás közben. Ez hozzásegít, hogy reggel boldogabban ébredjünk.
  • Segíti a mindfulnesst, ami hozzájárul a könnyebb elalváshoz.
  • Séta után érdemes egy kellemes zuhanyt venni. Segít, hogy csökkenjen a testhőmérséklet, ami szintén elősegíti a gyors elalvást.

Este a legoptimálisabb testmozgás a séta. (Forrás: Envato Elements)

2. Telefontmentes este és elalvás

A telefon– és az értesítések, a kék fény, közösségi oldalak és hírfolyamok – az alvás ellenségei. Ha reggel boldogabban akarunk ébredni, érdemes minél távolabb letennünk az ágyunktól éjszakára a telefont.

3. Figyeljük meg a testünket

Napközben stresszesek, elfoglaltak vagyunk, rohanunk. Amikor este lesz, nagyon fontos, hogy kapcsolódjunk az érzelmeinkhez. Csak így tudjuk megnyugtatni az elménket az elalváshoz.

Ehhez nagyon jó módszer a testünk megfigyelése. Minden testrészünket – a fejünk búbjától a lábujjakig – nézzük végig, milyen érzeteket tapasztalunk bennük. 

Fontos, hogy megnyugtassuk az elménket az elalváshoz. (Forrás: Envato Elements)

Ez a módszer segít, hogy bekapcsoljon az agyunk érzelemszabályozó rendszere és megtaláljuk a belső egyensúlyt. Így nem csak nyugodtabban aludhatunk, de boldogabban is ébredünk.

4. Hála

Akár le is írhatjuk minden este, miért vagyunk hálásak aznap. Nem számít, milyen apróság, a lényeg az, hogy meglássuk, még egy stresszes napban is vannak szép pillanatok. Így az esti hálaérzet reggeli boldogsággá változik.

 

Borítókép: Envato Elements

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!