Kérdezze meg pszichológusát!

Rovatunkban a SZIMPATIKA Gyógyszertárak szakpszichológusainak írásait olvashatják.

Baj van a kamasszal

A tinédzsert nevelő szülő sokszor van gondban, mert nem tudja, hogy gyermeke „furcsaságai”, rossz hangulatai e korszak átlagos jelenségei, vagy komolyabb lelki gondot jeleznek.

Támpontok iskolakezdéshez

„Amikor egy gyermek az iskolai teljesítménnyel kapcsolatban szorongóvá, elkerülővé válik, vagy a magatartására lesz sok panasz, érdemes elkezdeni gyanakodni, és ilyen esetben javasolt az ún. tanulási képességvizsgálat.”

Minden, amit a nyári szabadságról tudni érdemes

Amikor végre szabadságra mehetünk, felmerül a kérdés, hogy miért nem tudunk automatikusan kikapcsolódni, és mi az oka annak, hogy sok családban éppen az utazások alkalmával történik megannyi konfliktus és veszekedés.

Egészség, és ami mögötte van

Felgyorsult életet élünk, rengeteget rohanunk, aggódunk, jó esetben néhány évente eljutunk egy-egy szűrővizsgálatra, de gyakran érezzük, hogy „megüt a guta”: túlterheljük magunkat és a számtalan környezeti stressz, illetve belső szorongás hatására testi tüneteket produkálunk.

Beszéljünk a szexről

Intim témáról, ugyanakkor alapvető emberi szükségletről beszélgetett Szécsi Judit, ezúttal Benke Vali Leria szexuálpszichológussal.

A hatékony életmódváltás pszichológiája

Újévkor vagy tavasszal számtalan ember megfogadja, hogy életmódváltásba kezd, ami azonban egy összetett folyamat, amiben pszichés faktorok éppúgy szerepet játszanak, mint a szokások megváltoztatása.

Útmutató a függőségekről

„A szenvedélybetegségek esetében beszűkülve, egyetlen tevékenységből merítve, érzelmileg és szociálisan elmagányosodva, a környezetet jelentősen megterhelve, a függőség teljes tagadásában történik az örömszerzés.”

Testképzavar, evészavar

A pszichés problémákkal összefüggésbe hozható evészavar egyre gyakoribb jelenség a fiatalok körében. Mik a fő rizikófaktorok és milyen gyógyulási lehetőségek léteznek?

Üres fészek: amikor a gyerekek kirepülnek

Egy család életében komoly változás, amikor a gyermekek felcseperednek, önálló életet kezdenek. Ekkor egy új életszakasz következik a család számára, ami az üres fészek jelenség nevet viseli.

Mit nézzen és mit ne nézzen a gyermekünk?

A különböző életkorú gyermekek esetén újra és újra felmerül, hogy milyen tartalmakat szabad nézni a tévében, az interneten, illetve melyek azok, amik negatív hatással bírnak.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!