Élelmiszerek

Bérelt méhek készítik a mézet Horvátországban

Egyre nagyobb az érdeklődés az egyetlen horvátországi „méhhotel” iránt, amely termékeny méhekkel teli kaptárokat kínál olyan embereknek, akik bár szeretnének saját mézet termelni, de sem idejük, sem helyük nincs arra, hogy gondozzák a kis beporzókat.

Miért van hashajtó hatása a kávénak?

Az emberek mintegy harmadának a kávéfogyasztást követően néhány perccel sürgős dolga akad a lakás legkisebb helyiségében. Számos elmélet született már ennek magyarázatára, azonban bizonyító erejű ötlettel senki se állt eddig elő.

Elfogyasztható-e a lejárt élelmiszer?

Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a különbség minőségmegőrzési és a fogyaszthatósági idő között.

Az élelmiszerpazarlás mértéke emelkedik

Egy új globális jelentés szerint évente 2,5 milliárd tonna élelmiszer kerül a szemétbe a mezőgazdaságban, és ez körülbelül 1,2 milliárd tonnával több, mint a korábban becsült mennyiség.

A tápanyagok jelölésének értelmezése

Az egészségtudatos fogyasztókat évek óta segíti a csomagoláson található tápértékjelölés, amely a legfontosabb tápanyagok mennyiségét sorolja fel.

Rovarokból készült ételekkel kísérleteznek

Sok szakértő véli úgy, hogy napjaink környezeti válságának megoldásához táplálkozásunkat is át kell alakítani, a változásban pedig a rovar alapú élelmiszereknek is nagy szerepük lesz.

Hogyan használjuk az édesítőszereket?

Egyre több élelmiszerben találhatók meg a mesterséges édesítőszerek, amelyek lehetővé teszik a kalóriatöbblet nélküli cukorpótlást - de vajon mennyi az ajánlott mennyiség, és milyen hatással vannak egészségünkre?

Egy gyerek se maradjon éhes!

Kisebbik fiammal nagy hódolói vagyunk Mijazaki mesternek, a japán animáció Oscar-díjas atyjának, akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Totoro, vagy a Chihiro szellemországban, vagy A vándorló palota – és még sorolhatnám.

A termények egyharmada tönkremegy

A termények 30-40 százaléka sohasem jut el a termelőtől a fogyasztóig a betakarítást követő szállítási és feldolgozási veszteségek, valamint a mechanikai sérülések miatt.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!