Rovarokból készült ételekkel kísérleteznek

Forrás: ng.hu
Sok szakértő véli úgy, hogy napjaink környezeti válságának megoldásához táplálkozásunkat is át kell alakítani, a változásban pedig a rovar alapú élelmiszereknek is nagy szerepük lesz.

17 éven át éltek a talajban azok a kabócák, amelyek nagy számban most kelnek ki az Egyesült Államok keleti részén. Az eseményt egy washingtoni szakács különös módon használta ki, és a rovarok felhasználásával főzött fogásokat.

Forrás: PhysOrg

Bun Lai a fenntartható táplálkozás elkötelezett híve: úgy véli, forradalmi módon kell átalakítanunk étrendünket, hogy felvegyük a versenyt a táplálkozáshoz köthető betegségekkel. A séf a helyiekkel együtt indult rovarvadászatra egy washingtoni parkban, majd lehetőséget adott az érdeklődőknek, hogy megkóstolják sült kabócából készült szusiját. A hongkongi származású szakács a hétvégén arra is megtanította a résztvevőket, hogy miként gyűjtsék, illetve hasznosítsák a rovarokat – olvasható a PhysOrg weboldalán.

Egyre több helyen kísérleteznek rovar alapú élelmiszerekkel, az Egyesült Államokban például a kabócák rajzása miatt több étteremben is megjelentek a kabócás tacók. Bun ugyanakkor arra figyelmeztet: nem szabad más állatokhoz hasonlóan a kabócákat is túlfogyasztani.

A rovarokat a séf sóval ízesítette, majd egy hatalmas serpenyőben sütötte meg. A már kész kabócákból növények és rizs segítségével hozott létre szusitekercseket. Stella Roque, az egyik vendég fóbiáját legyőzve ment el a kóstolóra, és végül pozitívan csalódott az ízekben.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!