Rovarokból készült ételekkel kísérleteznek
17 éven át éltek a talajban azok a kabócák, amelyek nagy számban most kelnek ki az Egyesült Államok keleti részén. Az eseményt egy washingtoni szakács különös módon használta ki, és a rovarok felhasználásával főzött fogásokat.
Bun Lai a fenntartható táplálkozás elkötelezett híve: úgy véli, forradalmi módon kell átalakítanunk étrendünket, hogy felvegyük a versenyt a táplálkozáshoz köthető betegségekkel. A séf a helyiekkel együtt indult rovarvadászatra egy washingtoni parkban, majd lehetőséget adott az érdeklődőknek, hogy megkóstolják sült kabócából készült szusiját. A hongkongi származású szakács a hétvégén arra is megtanította a résztvevőket, hogy miként gyűjtsék, illetve hasznosítsák a rovarokat – olvasható a PhysOrg weboldalán.
Egyre több helyen kísérleteznek rovar alapú élelmiszerekkel, az Egyesült Államokban például a kabócák rajzása miatt több étteremben is megjelentek a kabócás tacók. Bun ugyanakkor arra figyelmeztet: nem szabad más állatokhoz hasonlóan a kabócákat is túlfogyasztani.
A rovarokat a séf sóval ízesítette, majd egy hatalmas serpenyőben sütötte meg. A már kész kabócákból növények és rizs segítségével hozott létre szusitekercseket. Stella Roque, az egyik vendég fóbiáját legyőzve ment el a kóstolóra, és végül pozitívan csalódott az ízekben.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!