Rovarokból készült ételekkel kísérleteznek
17 éven át éltek a talajban azok a kabócák, amelyek nagy számban most kelnek ki az Egyesült Államok keleti részén. Az eseményt egy washingtoni szakács különös módon használta ki, és a rovarok felhasználásával főzött fogásokat.
Bun Lai a fenntartható táplálkozás elkötelezett híve: úgy véli, forradalmi módon kell átalakítanunk étrendünket, hogy felvegyük a versenyt a táplálkozáshoz köthető betegségekkel. A séf a helyiekkel együtt indult rovarvadászatra egy washingtoni parkban, majd lehetőséget adott az érdeklődőknek, hogy megkóstolják sült kabócából készült szusiját. A hongkongi származású szakács a hétvégén arra is megtanította a résztvevőket, hogy miként gyűjtsék, illetve hasznosítsák a rovarokat – olvasható a PhysOrg weboldalán.
Egyre több helyen kísérleteznek rovar alapú élelmiszerekkel, az Egyesült Államokban például a kabócák rajzása miatt több étteremben is megjelentek a kabócás tacók. Bun ugyanakkor arra figyelmeztet: nem szabad más állatokhoz hasonlóan a kabócákat is túlfogyasztani.
A rovarokat a séf sóval ízesítette, majd egy hatalmas serpenyőben sütötte meg. A már kész kabócákból növények és rizs segítségével hozott létre szusitekercseket. Stella Roque, az egyik vendég fóbiáját legyőzve ment el a kóstolóra, és végül pozitívan csalódott az ízekben.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Szúrásmentes vércukormérés a láthatáron
- Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját
- Nőként kisebb eséllyel kapunk segítséget?
- A bőrfiatalítás aranyszabálya az életkornak megfelelő arcápoló
- Van-e összefüggés a pikkelysömörös tünetek és az étrendünk között?
- A tapintás segíti az önfelismerést
- Mit súg a bőrünk? - Bőrtünetek melyek cukorbetegségről árulkodnak
- A gerincproblémák minden korosztályt érintenek
- Nem a korral jár - Szívelégtelenség gyerekeknél
- Amit a D-vitaminról eddig tudunk
- Civilizációs betegség lett a kusza fogazat
- Miért fontos a gyermekközpontú válás?
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!