Élelmiszerek

Mi van a hűtőben?

A fagyasztóval kombinált hűtőszekrények belsejében rendszerint felülről lefelé csökken a hőmérséklet, azaz a készülék felső polcain van a legkevésbé hideg, az alsó polcon pedig a leghidegebb. Lássuk, mit hova érdemes tenni!

A taxisok is részt vehetnek a házhozszállításban

Az új rendelet széles körben teszi lehetővé a taxisok, taxitársaságok részvételét az áruk kiszállításában azzal, hogy e tevékenységük végzése során mentesíti őket a személyszállításra vonatkozó követelmények alól a veszélyhelyzet idejére.

A por, amely megváltoztatta a világot

Sütőpor minden háztartásban van – főleg az olyan időkben, mint a mostani, amikor bent sokkal biztonságosabb, mint kint. Mivel az elmúlt napokban nagyot ugrott a friss péktermékek és/vagy bolti sütemények személyes beszerzésének kockázata, így nem csoda, hogy sokan sütéssel-főzéssel töltik az önként vállalt karantént.

Tippek a kevesebb kidobott élelmiszerért

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy tudatosabban intézzük a bevásárlást, és nemcsak azért hogy minél ritkábban mozduljunk ki. A kidobott élelmiszerek mennyiségének csökkentése is fontos szempont.

Antioxidánsban gazdag, ehető rovarok

Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé

Mentsük, ami ehető!

A boltok polcain található élelmiszeripari termékeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük. Ha ezek nem teljesülnek maradéktalanul, akkor meg kell semmisíteni az egyébként még fogyasztható termékeket. A külföldi mintára alakult Magyar Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy a csomagolássérült, gyártási hibás vagy közeli lejáratú élelmiszerek ne a szemétben végezzék, hanem az arra rászorulókhoz kerüljenek.

Mentsük, ami ehető!

A boltok polcain található élelmiszeripari termékeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük. Ha ezek nem teljesülnek maradéktalanul, akkor meg kell semmisíteni az egyébként még fogyasztható termékeket. A külföldi mintára alakult Magyar Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy a csomagolássérült, gyártási hibás vagy közeli lejáratú élelmiszerek ne a szemétben végezzék, hanem az arra rászorulókhoz kerüljenek. A Magyar Élelmiszerbank munkájáról Sczígel Andrea, a nonprofit szervezet külső kapcsolatok igazgatója mesélt.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!