Táplálkozás

Valódi csodaszer: ismerje meg a kínai burgonyát!

Csökkenti a vérnyomást, növeli a férfiasságot, méregtelenít, de ha kell, a krumplit is pótolja. A fénygyökérben - vagy más néven kínai burgonyában - egész kis vegyi üzem van. Nem véletlen, hogy nálunk többnyire gyógynövényboltokban árulják – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Ételekkel az ellenállóbb bőrért

A rekkenő hőségben szervezetünk stresszes állapotban van. Érdekes fiziológiai jelenség, hogy 35 Celsius-fok felett arra koncentrál, hogy megbirkózzon a magas hőmérséklettel.

Mentse meg a Földet és saját magát!

Mert nagyot mondani: a Stanford Egyetem professzora szerint az embereket úgy lehet rávenni az egészséges táplálkozásra, ha azt mondjuk nekik, ezzel tulajdonképpen megmenthetik a Földet. És még hazudni sem kell.

Paradicsom allergia

Hisztamint felszabadító zöldség a paradicsom, emiatt gondot okozhat az arra érzékenyeknek - de van segítség.

Gluténmentesen eszik? Erre figyeljen!

A rostok napi fogyasztása hozzájárul az egészséges bélflóra megőrzéséhez is, emellett számos betegség megelőzését segíti. A gluténmentes étkezés velejárója, hogy az olyan értékes összetevők, mint a teljes kiőrlésű gabonák sajnos lekerülnek az étlapról.

Mikor menjünk orvoshoz a gyomorrontással?

Nyáron jellemzően megnő az esélye a gyomorrontásnak – különösen a szabadosabb táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt. Az egyszerűen, gyorsan múló gyomorrontás nem igényel orvosi kezelést, de súlyosabb esetben mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

Hőség: veszélyforrások a konyhában

Kánikulában gyakoribbak az élelmiszer eredetű megbetegedések, ennek elkerülése érdekében nyáron különösen oda kell figyelni az ételek előkészítésére, kezelésére, tárolására - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

Gyógyszert szed? Nem mindegy, mivel!

Egyes élelmiszerek a jóllakottság érzésén kívül más hatással is lehetnek szervezetünkre: gátolhatják, vagy akár fel is erősíthetik bizonyos gyógyszerek hatását. Ezekről a nem kívánt következményekről azonban sem az élelmiszerek csomagolásán, sem a gyógyszerek útmutatóiban nem emlékeznek meg.

Hogyan kell étkezni terhesség alatt?

A terhesség alatti hízás nem feltétlenül elhízás, és ezzel a kismamák nagy része nincs tisztában. Őrült divatként hódít, hogy ma már egy gramm súlytöbbletet se szedjen magára a kismama, hiszen a baba úgy is elveszi az anyai szervezettől, ami kell, felesleges pluszban bevinni. A másik részük viszont kettő helyett eszik. Hol az igazság?

Kockázatos lehet a nyers tej fogyasztása

A tejtermelő gazdaságokban fontos a jó higiéniai gyakorlat betartása. A nyers tej mégis tartalmazhat egészségre ártalmas, betegség okozó baktériumokat, ezért a fogyasztás előtti felforralása –tejiparban a pasztőrözése- a legbiztonságosabb, leghatékonyabb megoldás, mivel a forralás illetve a pasztőrözés hőmérsékletén a betegséget okozó baktériumok elpusztulnak.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!