kezelés

Új vércukorszint-csökkentő mechanizmust fedeztek fel

A San Diego székhelyű Salk Institute kutatói a Cell Metabolism folyóiratban megjelent cikkükben ismertették új, nagy jelentőségű tudományos eredményüket, melyben egy inzulinéhoz hasonló, de azzal párhuzamosan működő vércukorszint-csökkentő jelátviteli útvonalat írtak le.

120 éves az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet folyamatosan építkezik, azzal a töretlen hittel és elköteleződéssel, amelyet elődeitől kapott örökül - fogalmazott Bogos Krisztina főigazgató a Korányi-intézet 120 éves fennállását ünneplő tudományos szimpóziumon a Magyar Tudományos Akadémián.

7 jel, ami szürke hályogra utal

60 éves kor felett a látásromlás egyik leggyakoribb oka a szürke hályog kialakulása. A szem megbetegedése jellegzetes tünetekkel jelentkezik.

Meddig kell szedni az antihisztamint?

Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa arról beszélt, mi a teendő a pollenszezon végén, elhagyható-e lassan az antihisztamin szedése.

Mesterséges vesével váltanák ki a dialízist

Kaliforniában létrehoztak egy élő és mesterséges elemeket egyaránt tartalmazó művesét, amely jelentősen javíthatja a veseelégtelenségben szenvedő betegek életminőségét.

A daganatos kórképek okozta fájdalom kezelése

A daganatos betegséggel járó fájdalom mindenkinél más és más, de egy jól felépített fájdalomcsillapítási tervvel lehetőség nyílik a leghatékonyabb és szükség szerint változó enyhítésre.

Egy ritka betegség: a tüdőfibrózis

Szeptemberben a Tüdőfibrózis Hónap alkalmával a ritka tüdőbetegséggel élő betegekre figyelünk és azokra a kihívásokra, amelyekkel mindennapjaikban szembesülnek.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!