kezelés

A daganatkezelés új, fagyasztásos módszere

Hazánkban először a Semmelweis Egyetemen végeztek két, rosszindulatú vesedaganatos betegen úgynevezett krioablációs eljárást, amely során a daganatszöveteket -40 Celsius fokon roncsolják.

Pajzsmirigyzavarra is utalhatnak a bőrproblémák

Sok esetben külsőnk árulkodik az egészségünkről, esetleges betegségeinkről. A testsúlyunk, hajunk, bőrünk állapota mind figyelemfelhívó lehet. Ha az alábbi tüneteket tapasztalja, érdemes orvoshoz fordulni, mivel ezek mind pajzsmirigyzavarokra utalhatnak.

Hogyan kerülhetjük el az arcüreggyulladást?

A náthás állapot és az influenzavírusok nyomán gyakran alakul ki azok kellemetlen szövődménye, az arcüreggyulladás, ami szinte minden ember életében jelentkezik legalább egyszer, és ami akár krónikussá is válhat.

Mi okozhat idegentest-érzést a szemben?

Meglehetősen általános problémának számít, amikor úgy érezzük, mintha lenne valami a szemünkben. Az idegentest-érzés kísérő tünete lehet a vörös szem, a fájdalom, az égő vagy szúró érzés és a könnyezés. De vajon mi lehet az oka?

A stroke rehabilitációját segíti egy új applikáció

Az FH Campus Wien főiskola olyan mobiltelefonos alkalmazást fejlesztett ki, amelynek segítségével személyre szabott otthoni edzésprogrammal erősíthetik a törzsizmaikat és fejleszthetik a karok motorikáját szélütésen átesett betegek.

A cickafark az év gyógynövénye

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGyT) Gyógynövény Szakosztálya 2022-ben az Év Gyógynövényének a cickafarkat választotta, közölte a grémium.

Zsibbadó végtagok – Az alagút szindróma kezelése

Nehezen tudunk hozzászokni az érzéshez, ha a fájdalom vagy a zsibbadás miatt nem tudjuk használni a végtagjainkat. Az alagút szindróma kialakulása nem megelőzhető, de dr. Hetthéssy Judit egyetemi adjunktus, kézsebész elmondta, miért érdemes már az első tünetekkel is orvoshoz fordulni, és milyen kezelési módszerek szabadíthatnak meg a betegségtől.

Új megoldás a tűfóbiásoknak

A népesség 15 százaléka tűfóbiás és világszerte 2-3,5 millió tűszúrásos baleset történik, amely miatt sok esetben súlyos, fertőző betegségekkel kerülnek közvetlen kapcsolatba az egészségügyi dolgozók.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!