kezelés

Sejtterápiát alkalmaznak a nem gyógyuló lábszárfekélyeknél

A nehezen, vagy nem gyógyuló vénás lábszárfekélyen és a cukorbetegség miatt kialakult lábszárfekélyen is segíthet az a sejtterápiás eljárás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem orvosai több évnyi előkészítés után egy klinikai kutatásban alkalmaznak.

Antibiotikum arcüreggyulladásra?

Az arcüreggyulladással járó rossz közérzettől és fájdalomtól szeretnénk mielőbb megszabadulni, de valójában erre csak az esetek kis százalékában jelenti az antibiotikum a megoldást.

Mi állhat a szédülés hátterében?

A szédülés többféle betegség kísérő tünete lehet. A szédülés a térérzékelés zavara – az egyensúlyzavar érzése, mely több szervrendszer működészavarának következtében jön létre.

A telemedicina fejlődése felgyorsult

A digitális medicina vagy telemedicina az utóbbi évtizedben az orvostudomány egyik legdinamikusabban fejlődő ágává vált, a Covid-19-járvány kitörésével pedig néhány hónap alatt többévnyi fejlődésen ment keresztül.

5+1 kötelező kérdés a szemvizsgálat után

Mint a legtöbb szűrővizsgálat esetén, úgy szemészeti vizsgálatra is ajánlott 40 éves kor alatt kétévente, míg 40 éves kor felett évente elmenni. Ezekre a vizsgálatokra pedig érdemes felkészülten érkezni. Összeszedtük azokat a kérdéseket, amelyeket feltétlenül szegezzünk neki a szemész orvosnak.

Ritka betegségek világában

Talán nem gondolnánk, de a ritka betegséggel élők száma folyamatosan növekszik, és az új betegségek megjelenése miatt a jövőben szinte minden család érintett lehet – erre hívja fel a figyelmet a WHO kezdeményezésére létrejött ritka betegségek világnapja február 26-án.

A levesek gyógyító ereje

A lábadozó betegek ápolása során a mai napig az egyik legkedveltebb „gyógyírként” tartják számon a leveseket. De vajon miért, és mennyire segít valójában a gyógyulásban a folyékony étel?

Szemüveg helyett szemcsepp?

Az életkor előrehaladtával a látásunk romlik, ezért sokunknak olvasószemüvegre van szüksége.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!