Táplálkozás

A nikkelallergia kezelhető!

Vörös foltok, kiütések és viszketés – a nikkelallergia jól ismert tünetei. Kialakulásukhoz sok esetben elég egy rosszul megválasztott fülbevaló, nyaklánc vagy öv.

A majdnem-éhezés meghosszabítja az életet?

A csökkentett kalória-bevitel meghosszabbítja a kísérleti állatok életét. Laborértékeik az éhezés következtében jelentősen javulnak. Vérük glükóz-tartalma, inzulinszintje, a vérnyomásuk, a koleszterinszintjük fajuk átlaga alatt marad akkor, ha nagyon keveset esznek.

Mást látunk, amikor éhesek vagyunk

Amikor éhesek vagyunk, és testünknek ételre van szüksége, akkor agyunk hajlamos megnyitni egy gyorsabb utat az ételekhez kapcsolódó információk számára.

10+1 pofonegyszerű tipp az egészségedért

Kisütött a nap, mindannyian jobb kedvűek vagyunk, és bizakodóak! Túl vagyunk a februári mélyponton, amikor a szervezet leginkább kimerült, testünk-lelkünk elfáradt a hosszú téltől. A finom napsütés és a közeledő jó idő fokozza immunrendszerünk működését, ehhez azonban nekünk is hozzá kell járulnunk néhány jó lépéssel.

Tavaszi fáradtság elleni tanácsok

Fáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet – mind a tél végi időszak jellemző panaszai.

Tuti biztos fogyókúrák

Február van. Böjti hónap. Beszélnünk kell a fogyásról. Nem is a fogyásról, inkább az odáig vezető útról. A fogyókúrákról, melyek rendszerint hízáshoz vezetnek.

Miért hizlal a tél? És mit tegyünk ellene?

Fény-, és vitaminhiány okozta “extra éhség”, ráadásnak pedig a szervezet takarékos téli üzemmódja: van-e esélyünk ezek után megúszni, hogy a tavasz rögtön egy sanyargató diétával kezdődjön…?

Mit együnk a nagy hidegben?

Ha a nagy hidegben lehűl a szervezetünk, a kórokozók könnyebben ledöntenek minket a lábunkról. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelnünk immunrendszerünk erősítésére, ebben segíthet a helyes étrend. Tévhit azonban, hogy télen nehezebb ételekre van szükségünk.

Mégsem ártalmasak az olajban sültek

Mégsem károsak az egészségre az olajban sült ételek, de csakis akkor, ha olíva- vagy napraforgóolajban készültek – állítják spanyol kutatók 40 ezer főre kiterjedő vizsgálatuk alapján.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!