10+1 pofonegyszerű tipp az egészségedért

Szerző: Szimpatika
Kisütött a nap, mindannyian jobb kedvűek vagyunk, és bizakodóak! Túl vagyunk a februári mélyponton, amikor a szervezet leginkább kimerült, testünk-lelkünk elfáradt a hosszú téltől. A finom napsütés és a közeledő jó idő fokozza immunrendszerünk működését, ehhez azonban nekünk is hozzá kell járulnunk néhány jó lépéssel.

10+1 tipp az egészséges tavaszi napokért:

1. Két héten keresztül igyál meg minden reggel és este (első és utolsó "étkezésként) egy-egy pohár felforralt, jó meleg tea hőmérsékletűre visszahűlt vizet. Tiszta víz legyen! Ha nincs házi víztisztítód, vásárolj szűrt vizet. Kortyolgatva, jó melegen fogyaszd el.


2. Egy hónapon keresztül igyál meg minden nap minimum egy liter ízesítés nélküli zöld teát.


3. Délelőtt fogyassz el legalább fél kg gyümölcsöt és zöldséget, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vegyszeres forrásból. Alma, cékla, házi savanyúkáposzta, banán, téli körte. Nézz körül a piacokon, sok háztáji termelőtől vásárolhatsz megbízható árut (természetesen kivéve a déli gyümölcsöket).


4. Mindennap fogyassz el egy pohár organikus joghurtot. A Cserpes tejtermékeket ajánlom, vagy bio- és házi készítményeket.


5. Egy hónapon keresztül fogyassz el egy púpos teáskanálnyi Psylliumot, indiai útifűmag port, egy pohár vízzel elkeverve. A vastagbél tisztítását kíméletesen végzi el ez a rendkívül rost-dús növény.


6. Fogyassz fűszeres, fanyar, kesernyés ételeket! Segítenek megszabadulni a tél folyamán felgyülemlett nyákoktól. Citrom, gyömbér, almakompót szegfűszeggel, torma, árpakávé fogyasztása ajánlott.


7. Végezz nagytakarítást az otthonodban! Dobálj ki mindent, ami idejét múlt, nem kell, szellőztess alaposan, és mindent fertőtleníts, újíts fel. Használj biológiai és hagyományos takarítószereket. Az ecet, a szódabikarbóna, teafaolaj kiválóan tisztítanak, fertőtlenítenek.


8. Kezdj el jógagyakorlatokat végezni. Akár a legegyszerűbb gyakorlatok is sokat jelenthetnek, különösen tavasszal jótékony hatásúak a légzésre, emésztésre. Bárhol végezhetőek, akár negyed óra is sokat jelenthet néhány egyszerű gyakorlat elvégzésével.


9. Vegyél igénybe olyan wellness-szolgáltatásokat, amelyek elérhetőek a közeledben: szauna, infraszauna, aromaterápiás vagy nyirokmasszázs, Magnevit kezelés. Egy hónapon keresztül, heti egy alkalommal is csodákat művel a bőröddel, segíti a tél folyamán letelepedett méreganyagok, toxinok távozását.


10. A tavasz az újjászületés ideje. Fogyassz minél több zöld növényt, hogy szervezeted a legfrissebb alkotóelemekből állíthassa fel az új sejtjeidet! Búzafűlé, petrezselyemzöld, hagymaszár, gyermekláncfű-levél és -szár, ruccola – minden, ami bőségesen tartalmaz klorofillt, jöhet! Nyersen, salátának, kenyérre szórva csodálatos étel.


11. Teljesítsd egy régi vágyadat! Nézz a szívedbe, és gondold végig, mi az a vágy, ami teljesíthető, elérhető – és tedd meg! Sétálni szeretnél az Állatkertben? Tedd meg! Szeretnél egy régi baráttal eltölteni egy napot jó beszélgetéssel fűszerezve? Tedd meg! Szeretnél sütögető partit rendezni a barátaidnak? Tedd meg! Filmek, könyvek, barátok, séta – üdítsd fel a lelkedet, szervezz olyan programokat, amivel másoknak is örömöt szerezhetsz, még akkor is, ha a napi problémák ellepik az életedet.

 

Bíró Tünde holisztikus életmódszakértő

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!