Táplálkozás

Vérnyomáscsökkentő sajt

Csökkentette a betegek vérnyomását a Grana Padano olasz parmezán sajt beiktatása enyhén magas vérnyomásban szenvedő, ACE-gátló gyógyszereket nem szedő egyének étrendjébe, egy olasz vizsgálat tanúsága szerint.

Milyen természetes anyagokkal gyorsítható a fogyás

A tartós fogyáshoz elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Dr. Bakanek György, az Oxygen Medical táplálék-kiegészítési specialistája néhány olyan kiegészítő anyagot ajánl, amely felgyorsíthatja a fogyást.

40 felett elkerülhetetlen a porckopás?

40 év felett sokan ismerik a térdfájdalom érzését. A szinte népbetegségnek számító porckopás okairól, megelőzésének és kezelésének lehetőségeiről dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa beszélt.

Mit is tartalmaznak a tejitalok, reggeli italok?

Az üzletek polcain, a fogyasztási tejek közvetlen szomszédságban egyre gyakrabban látunk "Tejital", illetve "Reggeli ital" felirattal ellátott termékeket. A vásárlók egy része ezeket gyanútlanul leemeli a polcról és megvásárolja, azt gondolva, hogy a tehéntej összetételével egyező minőségű élelmiszert visz haza.

Az erőspaprika zsírégető és egészségvédő hatása

Az erőspaprika kivonata a test hőmérsékletének növelésével, az anyagcsere serkentésével és a zsírraktárok energiává való átalakulásával segíti a fogyni akarókat. Dr. Tihanyi István gyermekorvos, természetgyógyász, iridológus szerint a paprika nem csak erre jó.

Agyserkentő ételek – energia az agynak

Az emberi agy képes arra, hogy megjósolja az egyes élelmiszerek energiatartalmát, sőt arra is, hogy pusztán az ételek látványából megállapítsa azok zsírtartalmát – állapították meg a Nestlé Research Center kutatói.

Fogyjon tesztoszteronnal!

Tesztoszteron-kiegészítők szedése segítheti az idősebb elhízottakat a fogyásban - számolt be tanulmánya eredményéről egy kutatócsoport a Lyonban szerdán kezdődött 19. Európai Elhízási Kongresszuson.

Zsírral mondunk búcsút a hájnak

A kalóriadús, zsírban gazdag ételek puszta látványától a kevésbé ízletes, diétás fogásokat is finomabbnak érezzük – állapították meg a Nestlé Research Center munkatársai. A svájci kutatóközpontban végzett friss vizsgálat eredményei alátámasztják: a fogyókúra valóban fejben dől el. Nem lehetetlen ugyanis megküzdeni a finomságok csábításával, ha evés közben például egy pizza fotója van előttünk. A tudósok korábban már azt is felismerték: agyunk képes ránézésre megbecsülni az ételek kalóriatartalmát.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!