Táplálkozás

Ha nem múlnak a gyomorrontásos panaszok

Nyáron jellemzően nagyobb a rizikója a gyomorrontásnak – különösen a kevésbé kiegyensúlyozott táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt.

A szezonális gyümölcsök is okozhatnak ételallergiát

Cseresznye, eper, málna, görögdinnye, őszibarack – öt gyümölcs, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz, azonban allergiás reakciókat is okozhat, amelyek csecsemő- és gyermekkorban is előfordulhatnak.

A legfinomabb vasforrásunk

A bazsalikom az egyik legkedveltebb fűszer, amely rengeteg jótékony hatású vegyi elemet tartalmaz. A „zöldségek királyaként” is emlegetik, sok ázsiai országban pedig szent növénynek számít.

Az elhízás egy bizonyos gén mutációján múlik

Egy bizonyos gén mutációinak hordozói nagyobb valószínűséggel küzdenek súlyfelesleggel már egészen kisgyermekkortól, és 18 éves korukra átlagosan 17 kilogramm többletsúly van rajtuk.

Rovarokból készült ételekkel kísérleteznek

Sok szakértő véli úgy, hogy napjaink környezeti válságának megoldásához táplálkozásunkat is át kell alakítani, a változásban pedig a rovar alapú élelmiszereknek is nagy szerepük lesz.

Hogyan használjuk az édesítőszereket?

Egyre több élelmiszerben találhatók meg a mesterséges édesítőszerek, amelyek lehetővé teszik a kalóriatöbblet nélküli cukorpótlást - de vajon mennyi az ajánlott mennyiség, és milyen hatással vannak egészségünkre?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!