Stressz

Megszakad a szív

Azt eddig is sejteni lehetett, hogy nem csak a mesében tud megszakadni a szív. Most a kutatók erre kerestek magyarázatot.

Tetrissel a trauma ellen

Egy új tanulmány szerzői szerint a poszt traumás stressz zavarban szenvedőknek segíthet a Tetris.

Félelem és reszketés

A pókoktól sokan félnek. Pláne ha ránk mászik. Brit kutatók, tarantellákkal vizsgálták a félelem erejét.

Egy őszi megbetegedés: a gyomorfekély

Ősszel jellemzően gyakrabban alakul ki ez a kellemetlen, emésztőrendszert érintő betegség, a gyomorfekély, amely lassan népbetegséggé növi ki magát. De mit is kell tudnunk pontosan erről a betegségről?Dr. Marton Anna belgyógyászt kérdeztük.

Kiengedni a gőzt

Én attól vagyok stresszes, ha feltorlódnak a feladatok, és úgy érzem nem tudom kezelni őket. Fölöttem tornyosulnak, és legyőznek. Mások a kollégáik miatt idegesek, van akit már a reggeli dugó is erősen megvisel.

Szorongj velünk!

Sokan küzdünk gátlásokkal és szorongásokkal. Ezeket legyőzni nem egyszerű, de nem csak a személyiségünkben fejlődhetünk általa, hanem sok új tapasztalatot is nyerhetünk vele. Most felfedjük, hogy hogyan birkózhatunk meg a tíz, legtöbbünket érintő aggodalommal.

Bebizonyosodott: a fekete is jó!

Az angolok tudnak valamit. Na meg a konyhásnénik is. Az elmúlt évtizedben több kutatás szerint is egészséges a fekete tea. Az emberek sokat tudnak a zöldtea és a gyógyteák egészségügyi hasznáról, de keveset a kedvtelésből fogyasztott fekete teáról.

Genetikus okok a migrén hátterében- új gyógymódok?

Kutatók szerint genetikai ok húzódhat a migrén hátterében. A Nature Medicine-ben megjelent tanulmány szerint egy hibás gén okozhatja ezt a fejfájástípust. Dr. Zameel Cader az Oxfordi Egyetem kutatója szerint, lehet hogy ez a felismerés közelebb visz ahhoz, hogy megoldást találjanak a migrénre, mely ötből egy embert sújt.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!