Stressz

Öt perc pihenés mindenkinek jár

Nincs is megnyugtatóbb annál, mint egy pihenő állat látványa. Egy alvó kutyán vagy egy szundikáló macskán látszik, hogy a teste feszültségtől mentes, az elméje kikapcsolt és egy másik, békés üzemmódban működik tovább. A mostani stresszes életvitelünk miatt a legtöbb ember elvesztette ezt a fajta képességét, így most újra meg kell tanulnunk.

Kiégett életek

Elege van a munkájából? Elege van az emberekből? Érezte már a munkahelyén, hogy legszívesebben a főnöke vagy egy-egy kollégája fejéhez vágna valamit? Kiábrándultnak és fásultnak érzi magát? Nem megy a szex? Ezek a tünetek mind a modern kor egyik népbetegsége, a burnout, vagyis a kiégés jelei lehetnek.

Személyiségek és betegségek

Pesszimista, krónikusan gondterhelt és stresszes? Egy új tanulmány szerint nagyobb esélye lehet a szívrohamra, és más szív- és érrendszeri betegségekre.

Tűvel keresett egészség

Az akupunktúráról legtöbben a fogyókúrára asszociálnak. A legtöbbünk ismeretségi körében találunk olyan ember, aki így veszítette el kilóit. Az akupunktúra azonban jóval több mint egy fogyókúrás módszer. Számos betegséget lehet vele kezelni, természetesen nem kiváltva, hanem együttműködve a hagyományos orvoslással.

Befolyásoljon a zenével!

A zene számos érzelmet közvetít, hallgatása közben változik a hangulatunk. Erre jöttek rá kutatók is, akik előírt zenét adnának a pácienseknek.

Éjjeli veszélyek leselkednek a fiatalokra

Az éjjeli internetezés, chatelés és játék kifejezetten veszélyes a fiatalokra, főleg, ha ezeket a tevékenységeket az alvás rovására űzik. A Sidney-i Egyetem Sleep folyóiratban publikált tanulmánya szerint ugyanis nem csak a kialvatlansággal kell számolniuk a számítógépfüggőknek.

Izzadj ha bírsz!

A futás fogyaszt, kondiban tart, megőrzi az egészséget. Mindeközben kiürül a fejünk, és nyugodtabban tudunk gondolkodni.

Gyógyító érintés

Van aki esküszik rá, más csak legyint. A kineziológia népszerűsége mindenesetre egyre nő, sokan keresnek lelki és testi gyógyulást a segítségével. De hogyan működik és mi a kineziológia?

Megtalálták az IBS kiváltó okát

Az irritábilis bél szindróma a becslések szerint akár a népesség 15-20 százalékát is érintheti. A betegséggel küzdőket gyakran hipochondernek minősítik. A  Technische Universitaet München kutatói most úgy tűnik megtalálták a betegség kiváltó okát.

Egy utálatos bőrprobléma: a pattanás

Tinédzserkorunkban megkeserítette az életünket. Sokan azonban felnőtt korukban is küzdenek a pattanásokkal. Dr. Apostol Éva bőrgyógyásszal, kozmetológussal beszélgettünk ezekről a bőrhibákról.

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!