sport

Így sportoljon az, aki túlsúlyos

A túlsúlyosak körében általában felmerül a kérdés, hogy mit és hogyan érdemes sportolniuk, hogy megszabadulhassanak a felesleges kilóiktól, miközben ízületeiket is óvják? Ha valaki megpróbálja követni az edzettebbek és vékonyabbak edzéstervét, akkor az nem csak csalódottá válhat, mert nem bírja jól a gyakorlatokat, de akár meg is sérülhet.

Így biztos könnyen megy a fogyás!

10 olyan zsírégető sportágról ír a webbeteg.hu, melyekkel könnyebben megy a fogyás. A fogyás mértéke egyénenként változó, és befolyásolja a nem, az életkor, a testsúly, az edzettségi állapot és az edzés intenzitása is.

Tipp: így készüljünk a futószezonra

Itt a tavasz, sokan kezdenek futóedzésbe. Ilyenkor azonban a felkészülés hiánya mellett egy visszatérő térdfájdalom is akadályozhat a megfelelő edzésben.

Sportsérülés: ezért ne vegyük félvállról

Itt a tavasz, sokan ilyenkor kezdünk újra sportolni, hogy a strandszezonra formába lendüljünk. Ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele egy újfajta edzésbe, az ízületeink könnyen megsérülhetnek. Hogyan kerülhetjük el a sportsérülést, mit és hogyan sportoljunk, ha már fáj? Íme néhány praktikus tipp az Ízületőr szakértőitől.

Az ízületek egészségéről

Az ízületi fájdalmak életkortól, évszaktól függetlenül a legváratlanabb pillanatban törnek ránk. Mit tegyünk, ha itt a baj, ha kificamodott, vagy ha duzzadt, piros és fáj? Dr. Boross György traumatológus, kézsebész és ortopéd szakorvossal, az Emineo Egészségügyi és Baleseti Központ munktársával az okokról és a megfelelő kezelésről beszélgettünk.

Itt a megoldás: túlsúlyosan is sportolhat

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód szerves része. Akár a fittség megőrzése, akár betegségmegelőzés, akár különböző problémák kezelése, pl. cukorbetegség miatt szánja rá valaki magát az edzésre, fontos, hogy bizonyos szabályokat betartson, különösen akkor, ha túlsúllyal küzd.

Az energiaital fogyasztás súlyos kockázatai

Bár az uniós élelmiszerbiztonsági hatóság szakvéleménye nemrég az energiaitalok viszonylagos ártalmatlanságáról szólt, egy nemzetközi kardiológus csoport szerint a bennük található koffeinnek igenis vannak kockázatai.

„Kovászember”

Chemez Farkas a népművészet ifjú mestere. Találkozhatunk vele a Mesterségek Ünnepén, ahol szaru-, csont- és fafaragásait árulja, vagy csíksomlyói zarándoklatai során Budapesttől Erdélyig akár a legkisebb falvakban, ahová lovával betér. 2012-ben két barátjával ellovagolt Kazahsztánba, idén – szintén lóháton – a Kárpát-medence megkerülését tervezi. Nem lepett meg, amikor megtudtam: korabeli betyárruhában utazik. Illik hozzá. Faragni nagyapja tanította, aki ma is példaképe. Elméleti tudását a pécsi néprajz szakon szerezte.

Tipp: így győzzük le a tavaszi fáradtságot!

A tavasz közeledtével éreznünk kellene, amint az ébredő természet feltölt energiával, mégis ezekben a kora tavaszi napokban sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak. A közeledő kikelet ellenére nyoma sincs a megújuló vállalkozó kedvnek, a végtagok ólomsúlyúak, a fej mintha vattával lenne kitömve.

Így kezdje újra a sportolást tavasszal!

A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat – olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen vagy már régen abbahagyták a rendszeres testmozgást. A sportolás elkezdése illetve újrakezdése a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!