sport

Így kezdje újra a sportolást tavasszal!

A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat – olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen vagy már régen abbahagyták a rendszeres testmozgást. A sportolás elkezdése illetve újrakezdése a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.

Lécre Magyar!

Jó reggelt kívánok, a nevem Jürgen. Én leszek az önök síoktatója. Örülök, hogy ilyen szép számmal összegyűltünk. Ha a gyerekek egy pillanatra csendben maradnak, hallhatják a lavinaágyúk dobhártyarepesztő robaját.

Nem tesz egészségesebbé a sok mozgás

A legújabb kutatási eredmények szerint egyáltalán nem kell hosszasan sportolni ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el, és javítsunk az egészségi állapotunkon: elég heti két-három alkalom is.

Rózsaszín pisztollyal

Míg egy teniszmeccsről vagy úszóversenyről mindenki tudja, vagy azt hiszi, tudja, hogyan zajlik, számos sportág kiesik az átlag magyar tévénéző látóteréből. De csak addig, míg az olimpián nem drukkolhat hazai versenyzőnek. Magyarország első kvótáját a 2016-os, Rio de Janeiróban rendezendő olimpiára Tobai-Sike Renáta szerezte meg – aki a granadai vb-n sportpisztolyban bronzérmes lett. 2014-ben az év sportlövőjének választották.

Káros lehet a futás?

Egy dán tanulmány szerint a túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód. A Journal of the American College of Cardiology szívgyógyászati szaklapban közölt tanulmány szakemberei több mint ezer egészséges futó, és nem futó embert vontak be vizsgálatukba.

Téli sportok: így kerüljük el a balesetet!

Friss levegőn, természetes környezetben mozogni nagyon kellemes és egészséges, de csak akkor, ha ízületeink védelme érdekében betartunk néhány fontos szabályt.

Magas vérnyomás mellett is sportolhat!

A mozgás csökkentheti a panaszokat és a betegségek lefolyását is enyhítheti. Christine Graf sportorvos segítségével kiderül, milyen sportágak ajánlottak a magas vérnyomásban szenvedő és a túlsúllyal küzdő embereknek.

Komoly veszélye lehet annak, ha nem sportol

Egy hosszú távú, igen nagy létszámú brit tanulmány szerint az elhízásnál is halálosabb a testmozgás hiánya: majdnem kétszer annyi ember halálát okozhatja, mint a túl magas testtömegindex.

Ne vegye félvállról a hideget!

A hőmérséklet változása, az érkező hidegfront, illetve a tartós hideg jelentősen megterheli szervezetünket. A hideg negatív hatásait megelőzhetjük megfelelő öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez - ezek már a kihűlés vagy a fagyás előjelei! Előzze meg a további lehűlést testmozgással, vagy menjen belső térbe melegedni.

Téli sportok: erre figyeljen!

A sportolás télen is egészséges, viszont némileg veszélyesebb, mint más évszakokban. Hogyan kerülheti el a sérüléseket?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!