sport

Jógával a szívbetegségek ellen!

Jógával csökkenthető a szívbetegségek kockázata egy holland kutatás szerint. Azokhoz képest, akik semmilyen testmozgást nem végeztek, a jógázás jelentős előnyökkel járt: alacsonyabb volt az elhízás, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kockázata.

Munka és sport - növelhető a hatékonyság

A testmozgásnak számtalan fizikai előnye van, de a tudósok mostanában egyre többet foglalkoznak azzal, ahogy a mozgás az agyunkra hat. A sport ugyanis pozitívan befolyásolja a gondolkodásunkat, a kreativitásunkat és a teljesítményünket is.

Mozgással a téli depresszió ellen

Itt a hideg, a sötétség, ami könnyen szorongáshoz, sőt akár depresszióhoz vezethet. Több módszerrel is felvehetjük a harcot a rosszkedvvel és a negatív gondolatokkal. Ezek egyike a sportolás.

Futással az öregség ellen

Egy új tanulmány szerint nem mindegy, milyen testmozgási formát választunk idősebb korban. Azok, akik rendszeresen kocognak, jobban teljesítenek a gyaloglásban, mint azok, akik rendszeresen gyalogolnak - számolt be az eredményekről a Science Daily.

A mozgásszegény életmód következményei

A rendszeres sportolásnak számtalan pozitív hatása ismert: önbizalmat ad, levezeti a felesleges energiákat, fejleszti az erőnlétet, állóképességet, és az egészség megőrzésében is segít. Ám azt csak kevesen tudják, milyen súlyos, sőt, akár végzetes következményei lehetnek a mozgásszegény életmódnak, de az örök igazság erre is érvényes – elkezdeni sohasem késő!

Csak óvatosan a porckopással!

A porckopás jellemzően az idősebbek betegsége, ám egyre több fiatalnál is jelentkezhet a probléma. Bár a rendszeres mozgás megelőzheti az állapot kialakulását, ám tanulmányok szerint a megerőltető edzések akár fokozhatják is a porcréteg leépülését.

Sport a négy fal között

A fogyás mint cél eléréséhez az egyik fontos eszköz a sport. Ehhez nem kell feltétlenül fitness stúdióba járni és pénzt költeni. Otthon is sportolhat, és lehet ugyanolyan eredményes, mintha fitness terembe járna.

Így kerülhetjük el a derékfájást

A derékfájdalom jó eséllyel megelőzhető a fizikai állapot karbantartásával, erős gerinc körüli izomzat kialakításával, megfelelő testtartással illetve mozgás- és emelési technikákkal. Az alábbi módszerekkel tarthatja hátát egészségesen és erősen.

A kávé igazi csodaszer

Egy új kutatási eredmény szerint a kávé egészséges is lehet: nemcsak feldob és elmulasztja a fejfájást, hanem csökkenti a kettes típusú diabétesz, a Parkinson-kór, a vastagbélrák és még a fogszuvasodás kialakulásának az esélyét is!

Az uszodai klór növeli az asztmás megbetegetések kockázatát

A kora gyermekkorban klóros vízben töltött idő nagymértékben meghatározza a bronchiolitis és az ezzel összefüggésbe hozható asztma és allergia kialakulásának valószínűségét. Nemrégiben láttak napvilágot azok a kutatások, amelyek szerint a kisgyerekek klóros vízben történő úszóedzései növelik a légzőrendszeri fertőzések kockázatát.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!