sport

Mi okozza az izomlázat?

Elsőként Lusk figyelte meg a 19. században, hogy izommozgás alatt tejsav szaporodik fel a vérben, és szerinte ez okozza az ezzel egy időben fellépő izomfáradást.

Probiotikumok és a sportteljesítmény

Ki gondolná, hogy intenzív edzésmunka hatására nemcsak az immunrendszerben és hormonháztartásban, hanem a gyomor-bélrendszerben is számos változás következik be. Pro- és prebiotikumokkal megvédhetjük szervezetünket a kedvezőtlen hatásokkal szemben.

A biciklizés dicsérete

Képzeljünk el egy 18 kilométer hosszú, simára aszfaltozott, kereszteződések nélküli, szántóföldek, erdők, tavak és kertek között kanyargó bicikliutat, amely mellett - egymástól egyenlő távolságokra - jó néhány levegőpumpát is elhelyeztek.

Javítják-e a vitaminok a sportteljesítményt?

A nem megfelelő vitaminbevitel csökkenti a szervezet betegségekkel szembeni védekezőképességét és a sportteljesítményt is. Következésképpen a megfelelő vitaminfogyasztás elősegíti az egészség megőrzését, rövidíti a regenerációs időt.

Tiltott teljesítményfokozás: asztma elleni készítmények

A gyógyszereknek ehhez a csoportjához eredetileg asztmaellenes készítmények tartoztak, amelyekről azonban kiderült, hogy egyrészt stimuláns, de anabolikus hatásuk is van. Asztmás sportolók esetében igen hatásosak a terhelés okozta asztmás roham kivédésére, ha edzés vagy verseny előtt alkalmazzák őket.

Nyolc fontos kérdés a zsírégetésről

Nagyon kevés olyan ember van, aki ne szeretne izmosabb lenni. Van, aki azért, mert erősebbnek, más azért, mert vékonyabbnak szeretne látszani. Sokan pedig az egészségükért szabadulnának testük zsírszöveteitől. A kérdés azonban az, hogyan. Éhezéssel, sportolással? Lássuk a leggyakoribb kérdéseket a zsírégetéssel kapcsolatban

A legfontosabb számok, amelyeket egy sikeres fogyókúrához ismerni kell

Minden ember más. Minden embernek más az életvitele, a naponta végzett mozgásmennyisége, a kora, neme, súlya. Nehéz tehát megmondani, hogy milyen módszerrel tudna eredményesen fogyókúrázni. Egyáltalán, van-e leadandó túlsúlya. Vannak azonban számítási módszerek, amelyeket egy sikeres fogyókúrához mindenkinek ismernie kell.

Vajon a sportital és az energiaital ugyanaz?

Az ÁNTSZ honlapján elérhető, 10–18 éves korosztály számára összeállított kérdőívet 2012. január 17. és február 23. között összesen 7791 fő töltötte ki. A felmérés célja, hogy pontos képet kapjunk a fiatalok energiaital-fogyasztási szokásairól és arról, mennyire ismerik az energiaitalok egészségre gyakorolt káros hatásait, veszélyeit.

Egy csodálatos úszónő éjszakája

Átúszni a Balatont nem nagy kihívás, sok százan teszik meg évről évre Révfülöp és Boglár között. Na de hosszában? Kádár Krisztina 40 évesen megpróbálta. A kísérletet végig követte a Szimpatika TV kamerája. Nézze meg, hogy küzdött a Szolnoki Szigligeti Színház titkára, a profi hosszútávúszó 35 kilométeren át!

Mit tettek az orvosok Cseh Lacival?

A Sportkórház nevében Soós Ágnes főigazgató nem ért egyet Kiss Lászlónak, az úszók szövetségi kapitányának az intézetre vonatkozó kritikájával – adta hírül az MTI.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!