Táplálkozás

Hogyan előzhetjük meg a téli betegségeket?

Az őszi-téli időszakban kiemelt figyelmet fordítunk az immunrendszer erősítésére. Sokszor azonban épp apróságokkal, mindennapi szokásainkkal ártunk a legtöbbet. Mit ne tegyünk, hogy a náthás, influenzás hónapokat könnyebben átvészeljük?

A teljes igazság az adalékanyagokról 2

2011. november 14-én az EU az élelmiszer-adalékok használatával kapcsolatban két új jogszabályt fogadott el, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerűbben megállapítsák, mely adalékok használata engedélyezett egy adott élelmiszerben.

Kitől rendeljünk ebédet?

Számtalan cég szállít ebédet manapság. Szolgáltatókból nincs is hiány, de vajon gondolunk-e arra, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátással jár ételeink megszerzése?

A leggyakoribb ételallergiák

Az óvodába, iskolába kerülő ételallergiás gyermekek étkeztetése külön figyelmet igényel. Mire ügyeljen a szülő, ha a gyermek speciális igényei miatt a menza nem jelent megoldást?

A húsevés veszélyei

Gyakran felmerül a kérdés: hogyan kerülhetnek toxikus, egészségre ártalmas anyagok az élelmiszeriparba?

Aranyér – fájdalmas és kínos

Az aranyér népbetegségnek számít, a felnőtt lakosság közel fele valamikor élete során szembekerül ezzel a kellemetlen elváltozással.

Az almafogyasztás veszélyei

Napi egy alma az orvost távol tartja – hangzik az ismert közmondás. De mi történik akkor, ha épp az almafogyasztás következtében kell orvoshoz fordulnunk?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!