Állatvédők 800 kutyát mentettek meg egy kutyahús-kereskedőtől

2011. 11. 11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika
Kínai állatvédők 800 kutyát mentettek meg egy kutyahús-kereskedőtől Szecsuán tartomány Cekung városában.

Az állatvédők egy bejelentés alapján érkeztek a helyszínre. Az információ szerint egy cekungi kutyakereskedő több száz ketrecbe zárt kutyát rakott fel egy teherautóra, és a dél-kínai Guangxi tartomány különféle éttermei felé vette az irányt. Az állatvédők ötfős csoportot indítottak a kutyakereskedő megállítására, és interneten keresztül kértek segítséget az állatbarátoktól.

Végül abban állapodtak meg a kereskedővel, hogy az állatvédők 83 ezer jüant (két és félmillió forintnál több) fizetnek a kutyákért és a ketrecekért – tudta meg a CNN Kiao Veitől, a Kiming elnökétől. A megmentett kutyák némelyike súlyosan ki volt száradva, egy állat ki is múlt – tette hozzá az elnök. Az állami média tájékoztatása szerint a Kiming önkéntesei most az állatok elhelyezésében, és a gazdáiktól ellopott kutyák visszajuttatásában segédkeznek. A boldog gazdik még fizetnek is megkerült kedvenceikért.

Kína bizonyos régióiban a kutyahús régóta kedvelt eledel, de fogyasztása a hagyományok eltűnésével egyre népszerűtlenebb – különösen, mióta a nemzetközi és kínai állatvédő szervezetek össztűz alá vették a kutyahús-kereskedelmet. A Kiming Központ reméli, hogy a mentőakció nyilvános üzenetét megfogadja a nagyközönség: „Mondjunk nemet a kutyahús-kereskedelemre!” A kínai törvények – az állatokat védő nemzetközi joggal ellentétben – nem tiltják a kutyahús fogyasztását, így az állatvédők törvényjavaslatokat terjesztenek be az állatkínzás szankcionálására, ugyanis törvény hiányában egyelőre csak alkudozhatnak a kereskedőkkel.

Áprilisban állatvédők úgy mentettek meg 520 kutyát a „feltálalástól”, hogy Peking közelében megállították a ketrecbe zárt állatokat szállító teherautót, és a sofőrnek 115 ezer jüant fizettek az ebekért. Az eset vitát váltott ki az interneten: az állatvédőknek meddig kell elmenniük az állatok megvédéséért? Kínában ugyanis az állatvédelem még vita tárgyát képezi.

 

atv.hu/CNN

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!