Gyomor- és bélrendszer

A rostdús étrend hatása az egészségre

Az egészséges étkezésről szólva mindig említésre kerül az élelmi rostok és a „jó” bélbaktériumok szerepe, melyek önmagukban is kedvezően befolyásolják a bélrendszer egészségét.

Ha nem múlnak a gyomorrontásos panaszok

Nyáron jellemzően nagyobb a rizikója a gyomorrontásnak – különösen a kevésbé kiegyensúlyozott táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt.

Aranyeres panaszok esetén étkezzünk tudatosabban!

Az aranyérbetegség igen kellemetlen, időnként pedig kifejezetten fájdalmas lehet. Ha szembesülünk a problémával, érdemes azonnal orvoshoz fordulni, a kezelés mellett pedig mielőbb megváltoztatni az étkezési szokásainkat.

Új módszerrel segítik a gyomorfekély elleni küzdelmet

A rezisztens baktériumok terjedésére állított fel új epidemiológiai modellt Röst Gergely, amely a gyomorfekélyt, gyomorrákot és más betegségeket okozó fertőzés és az antibiotikum-rezisztencia kapcsolatát vizsgálja.

Indul a medvehagymaszezon

A kora tavasz jellegzetes erdei növénye az egyre kedveltebb medvehagyma. Lelőhelyein szinte szőnyegszerűen borítja a talajt. Élénkzöld, hosszúkás, fényes leveleiről és a körülötte terjengő fokhagymás illatról könnyen felismerhetjük.

Tojás: puffadást és bőrtüneteket is okozhat

A tojás abban az értelemben nem létfontosságú táplálékunk, hogy kiváltható az étkezésben mással. Allergia esetén kellemetlenségeket, nehézségeket okozhat, erről kérdeztük dr. Csajbók Réka allergológust.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!