Zöldség-gyümölcs

A gének és a táplálkozás

Senki sem tudja megváltoztatni azokat a géneket, amelyeket az őseitől örökölt, de mindenki kiválaszthatja azt az étrendet, amellyel kedvezően befolyásolhatja a születésekor örökölt kockázatot. Két nagy nemzetközi vizsgálat is azt mutatja, hogy a megfelelő táplálkozás jelentősen mérsékelheti a genetikai veszélyt, ami a szív- és érrendszeri megbetegedésekre hajlamosít.

Egészségünket védő táplálékok

Sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen sok egészségünket védő összetevő található mindennapi táplálékainkban. Persze csak akkor, ha fogyasztásukkal nem esünk túlzásba. Mert a túlzott fogyasztás még gyümölcsökből, zöldségekből sem egészséges. A jelszó az lehetne: „Változatosan és mértékkel”.

Lúgosító gyümölcsök, zöldségek,gabonák és tejtermékek

Annak érdekében, hogy hatékonyan elsajátítsuk a lúgosító életmódot, ismernünk kell azokat a táplálékokat (gyümölcsöket, zöldségeket, gabonákat és tejterméekekt), melyek lúgosítják vagy éppen savasítják szervezetünket.

Hogyan főzzünk gyorsan, finomat

Mai rohanó világunkban gyakran előfordulhat, hogy gyorsan kell finom ételt készítenünk, és az asztalra tennünk vendégeink vagy családunk részére, miközben nem szeretnénk háttérbe szorítani az egészséges táplálkozás szempontjait. Ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani.

Növényekkel a gyomorrák ellen

Spanyol kutatók szerint a növényi eredetű élelmiszerekben megtalálható flavonoidok fogyasztása kapcsolatba hozható nőknél a gyomorrák alacsonyabb kockázatával.

Vágykeltő gyümölcsök

A gyümölcs a világ minden táján a nőiesség, a termékenység jelképe, ezért gyakorta hasonlítják például a piros ajkat az eperhez, a gömbölyű mellet az almához.

A zöldség- és gyümölcsevés káros hatása

A zöldségek és a gyümölcsök a közvélekedés szerint ugyan bármilyen mennyiségben fogyaszthatóak, ám az egyesült államokbeli Loyola Egyetem táplálkozási szakértője úgy véli, ez korántsem igaz.

Cseresznyével a köszvény ellen

A cseresznye fogyasztása csökkentheti a köszvényes rohamok kockázatát – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók. Az Arthritis & Rheumatism című szakfolyóiratban ismertetett vizsgálatban 37 százalékkal csökkent a köszvényes rohamok kockázata azoknál, akik cseresznyét ettek.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!