sport

Asztmával is lehetünk élsportolók

Az alvászavart és mellkasi nyomást sok esetben a stressznek, míg a sportolás utáni köhögést, a terhelhetőség csökkenését a dohányzásnak tulajdonítják, pedig ezek mindegyike mögött állhat asztma. Ám korai felismeréssel és gyógyszerekkel tünetmentessé tehetőek a betegek.

Mit sportoljon a gyerek?

Szülőként fontos odafigyelnünk, hogy milyen sportot választunk gyermekeink számára, mivel a csontok, az izmok és az ízületek egészséges fejlődését kb. 25%-ban életmódbeli tényezők határozzák meg. Éppen ezért a megfelelő mozgás elengedhetetlen gyermekeink számára, de egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, mennyit és hogyan sportolnak.

Így motiváljuk magunkat a hétköznapokban

A rendszeres testmozgás kiemelten fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Ma már egyre többen igyekeznek a mozgást mindennapjaik részévé tenni, de bármennyire is lelkes az ember, mindenkivel előfordulhat, hogy belefásul a mindennapos rutinba és elveszti motivációját. Léteznek azonban apró trükkök, amelyekkel megkönnyíthetjük az edzőterembe vezető utat és új lendületet vihetünk edzéseinkbe. Legyen az egy új sportruha vagy egy lelkesítő partner, máris motiváltabbnak érezhetjük magunkat a soron következő edzéshez.

Menedzser olimpia

Köszöntöm önöket Rióból, egyenest a Copacabanaról. Fantasztikus időnk van, és fantasztikusak az éremesélyeink is. A magyar menedzserek már egy hónapja kijöttek a verseny színhelyére akklimatizálódni studytour keretében. Túl vannak egy szamba tanfolyamon és egy alapfokú portugál nyelvi kurzuson, ahol elsajátították a 30 legismertebb koktél nevét.

Embersport

Játsszunk? Persze, helyre, tétre, befutóra! Mert bár a részvétel a fontos, mindent a győztes visz...

A lélek és a motor

Éppen 30 éve táncolnak együtt. Gimnazistaként kezdték, standard kategóriában évekig versenyeztek, és több más műfajba belekóstoltak, mielőtt rátaláltak az argentin tangóra, mely ’93-ban nálunk még szinte ismeretlen volt. Götz Andrea és Szőllősi András: színpadi koreográfiák készítői, a Botafogó Táncegyüttes alapító tagjai, az első hazai argentintangó-táncház megálmodói. Tangó-produkcióikkal a MÜPA, az Operaház, az Erkel Színház, a Nemzeti Táncszínház fellépői. Először 25 évesen jártak Buenos Airesben, amit később több út követett – de a legemlékezetesebb mindig az első nagy utazás.

Mi az az ökostrand?

Létezik egy strand a Velencei-tó partján, ahol a rengeteg sportolási lehetőség mellett arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy környezetbarát módon működjön szinte minden a strand területén. Az ökostrand megvalósításáról és a környezetkímélő megoldásokról Bálint Györggyel, a gárdonyi Sport Beach vezetőjével beszélgettünk.

Gyógyulás lóháton

Ha egy gyerek beteg, sokszor még nehezebb megtalálni a megfelelő, a beteg számára is elfogadható gyógymódot, mint egy felnőtt esetében. A lovasterápia kitűnő rehabilitációs gyógymód akár baleset, akár maradandó károsodás esetén. Erről kérdeztük Bozori Gabriellát, a Magyar Lovasterápia Szövetség központjának vezetőjét.

Nyeregbe magyar!

Köszöntöm önöket levelező lovasoktató tanfolyamunk tanévzáró vizsgáján. Lovas nemzet a magyar. Erre rengeteg szólásunk, mondásunk utal. Az autópályán menet közben szundikáló kamionsofőr ugyebár húzza a lóbőrt, szomszédunk azóta, hogy lila-arany mozaikcsempés jakuzzija van a kertben, magas lóról beszél velünk, és feleségünk összerúgja a patkót a babysitterrel, amikor rájön, hogy minket is teljes odaadással ápol, nem csak a gyereket.

Kutyafuttában

Egyre nagyobb divat a kutyatartók körében, hogy a szabadidős tevékenységeiket kedvencükkel együtt végzik. Hogy ez a gazda és a kutya számára is tartalmas és hasznos időtöltés legyen, többféle közös sportot is kipróbálhatunk. A lehetőségekről, és arról, hogy mindez milyen felkészülést igényel, Dér Andreával, a Magyar Kutyasport Szövetség elnökével beszélgettünk.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!