sport

Gerincünk védelmében

A gerincbántalmak kortól, nemtől és munkatípustól függetlenül bárkit érinthetnek. Az első intő jeleknél érdemes a megelőzésre fektetni a hangsúlyt – ebben lehet segítségünkre a gerinctréning, amit ezúttal stábunk is kipróbált!

Padlóról felállni csak szívvel lehet

„Nem voltam bátor. Féltem, és a félelmemet küzdöttem le meccsről meccsre. Bár szerintem mindenkiben van aggodalom, és nemcsak a szorítóban.”

Ártalmas is lehet az ízületek túlzott védelme

Az ízületeket nem kell feltétlenül kímélni, a mozgásszegény életmód ugyanannyira veszélyes lehet, mint a túlzott igénybevétel. A sportbalesetek, sérülések ellen védelmet jelenthet az ízületek természetes mozgásterjedelmének megőrzése, amit rendszeres testmozgással lehet elősegíteni.

Versenyfutás a széllel

A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, és mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. Az idei futamról a Szimpatika TV stábja sem hiányozhatott.

Kell a megbízható háttér

A kézilabda nagyasszonya, az olimpiai ezüstérmes Kökény Beatrix a munkája mellett két iskolás, Szofi és Bence édesanyja, és nem mellesleg az olimpiai ezüstérmes Imre Géza párbajtőrvívó felesége. Elfoglaltságai miatt hetekig üldöztem, mire sikerült beszélgetnünk.

Vitorlázz a jégen!

Bár megindult az olvadás, a Balatonra még pár napig vastag jégtakaró borul. Most érdemes kihasználni a balatoni sportlehetőségeket, és kipróbálni például a jégvitorlást. Aki korcsolyázni és vitorlázni is egyformán szeret, imádni fogja, Füreden pedig egy különleges jéglabirintuson is végigsétálhat!

Szorgalommal a csúcsra

Lehet-e arra nevelni a feltörekvő generációt, hogy elégedettek legyenek az ezüstéremmel, a bronzzal, a döntőbe kerüléssel, adott esetben egy érem nélküli, ám remek szerepléssel? Vagy csak az arany számít? Erről beszélgettünk Imre Géza világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívóval.

Fájdalomcsillapító sportok

Itt az új év, sokan ilyenkor kezdenek rendszeresebben sportolni, akár egy újévi fogadalom, akár egy karácsonyra kapott edzőtermi bérlet miatt. Azt azonban már kevesen tudják, hogy bizonyos ízületi fájdalmak esetén mit érdemes kipróbálni. A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága összegyűjtötte, milyen mozgásformák enyhíthetnek a különböző fájdalomtípusokon.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!