sport

Gerincünk védelmében

A gerincbántalmak kortól, nemtől és munkatípustól függetlenül bárkit érinthetnek. Az első intő jeleknél érdemes a megelőzésre fektetni a hangsúlyt – ebben lehet segítségünkre a gerinctréning, amit ezúttal stábunk is kipróbált!

Padlóról felállni csak szívvel lehet

„Nem voltam bátor. Féltem, és a félelmemet küzdöttem le meccsről meccsre. Bár szerintem mindenkiben van aggodalom, és nemcsak a szorítóban.”

Ártalmas is lehet az ízületek túlzott védelme

Az ízületeket nem kell feltétlenül kímélni, a mozgásszegény életmód ugyanannyira veszélyes lehet, mint a túlzott igénybevétel. A sportbalesetek, sérülések ellen védelmet jelenthet az ízületek természetes mozgásterjedelmének megőrzése, amit rendszeres testmozgással lehet elősegíteni.

Versenyfutás a széllel

A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, és mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. Az idei futamról a Szimpatika TV stábja sem hiányozhatott.

Kell a megbízható háttér

A kézilabda nagyasszonya, az olimpiai ezüstérmes Kökény Beatrix a munkája mellett két iskolás, Szofi és Bence édesanyja, és nem mellesleg az olimpiai ezüstérmes Imre Géza párbajtőrvívó felesége. Elfoglaltságai miatt hetekig üldöztem, mire sikerült beszélgetnünk.

Vitorlázz a jégen!

Bár megindult az olvadás, a Balatonra még pár napig vastag jégtakaró borul. Most érdemes kihasználni a balatoni sportlehetőségeket, és kipróbálni például a jégvitorlást. Aki korcsolyázni és vitorlázni is egyformán szeret, imádni fogja, Füreden pedig egy különleges jéglabirintuson is végigsétálhat!

Szorgalommal a csúcsra

Lehet-e arra nevelni a feltörekvő generációt, hogy elégedettek legyenek az ezüstéremmel, a bronzzal, a döntőbe kerüléssel, adott esetben egy érem nélküli, ám remek szerepléssel? Vagy csak az arany számít? Erről beszélgettünk Imre Géza világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívóval.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!