Táplálkozás

Tudatos táplálkozással a magas vérnyomás ellen

Enyhe magas vérnyomás esetén a szakmai ajánlások kétféle étrendet emelnek ki, melyek támogatják a vérnyomás normalizálását, és késleltethetik a gyógyszeres kezelés bevezetését.

Hosszútávon hízáshoz vezethetnek a rapid diéták

Önmagukat taszítják jojo-effektusba, akik egyik napról a másikra akarnak megszabadulni az ünnepek alatt felszedett plusz kilóktól – hívta fel a figyelmet Dr. Lichthammer Adrienn dietetikus. A drasztikus energiamegvonásra válaszul a szervezett 7-10 nap alatt beáll tartalékoló üzemmódba, így a túl alacsony energiatartalmú étrendek a visszájára sülhetnek el.

Uszony vagy iszony?

A karácsonyi menü egyik kihagyhatatlan eleme a hal, ráadásul az egyik legegészségesebb élelmiszer. Ennek ellenére az év többi részében mégsem igazán kedveljük - az Európai Unióban a magyarok halfogyasztása a legalacsonyabb éves szinten.

Nincs elég gyümölcs

Ha mindenki egészséges étrendet akarna követni, nem lenne számukra elegendő zöldség és gyümölcs a világon - tárták fel tanulmányukban a Guelphi Egyetem szakemberei.

A gyerekeket is komolyan veszélyeztetik a szív-érrendszeri betegségek

Bár az elmúlt évtizedekben emelkedett a születéskor várható élettartam, így is mintegy 5-6 évvel alacsonyabb az EU átlaghoz képest a magyar lakosságé. Sajnálatos tény, hogy a szív-, és érrendszeri betegségek előfordulásának tekintetében dobogós helyen állunk kontinensünkön.

A gyermekkori elhízás okai

A gyermekkori elhízással kapcsolatos legfontosabb géneket keresik a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika obezitás centrumában; az év eleje óta tartó kutatómunka célja a túlsúllyal szembeni hatékonyabb fellépés

Már a tejfogaknál is gyakori a fogerózió

Egyre gyakoribb, és már a tejfogazatban is tapasztalható a fogerózió jelensége – hívta fel a figyelmet Dr. Tóth Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájának igazgatója...

Divatosak a „mentes” élelmiszerek, de nem árt vigyázni velük

Egyre többen keresik azokat a megváltoztatott összetételű élelmiszereket, amelyek bizonyos összetevőkből kevesebbet vagy semmit sem tartalmaznak, például cukor- vagy gluténmentesek. A szakemberek azonban óvatosságra intenek: nem biztos, hogy a mentes élelmiszereknek csak jó tulajdonságai vannak.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!