Egészséges élet

Az enyhén túlsúlyosak tovább élnek

Az enyhén túlsúlyos embereknél kisebb a korai halálozás kockázata, mint az optimális testtömegűek esetében . A The Daily Telegraph című brit lapban ismertetett tanulmány szerint az enyhén túlsúlyos emberek esetében 6 százalékkal kisebb a halálozás kockázata, mint a normál testtömegűeknél

Mikor étkezünk egészségesen?

Akár odafigyelünk étkezési szokásainkra, akár futtában, rendszertelenül eszünk, mindannyiunkban felmerül olykor a kérdés: mit együnk és mit ne együnk? Lássuk hát az egyik legsikeresebb táplálkozási rendszer ajánlásait.

A hosszú, egészséges élet titkos itala

A hosszú élet elixírje mézből, cseresznyéből, gyógyfüvekből és Itália leghíresebb vörösborából, a chiantiból készül, legalábbis egy sok évszázados recept szerint, amelyre Olaszország egyik legrégebbi gyógyszertárában bukkantak.

A hal az egyik legegészségesebb élelmiszer

Éves halfogyasztásunk negyede a karácsonyi időszakra tehető. Hiába tartozik a hal a legegészségesebb élelmiszerek közé, ötödannyit eszünk, mint az uniós átlag. Magyarországon az egy főre eső halfogyasztás 4,5 kg, míg az Európai Unió átlaga 24 kg. Manapság egy felnőtt magyar ember általában kéthetente egyszer eszik halat, a heti kétszeri alkalom lenne igazán ideális.

Lúgosító gyümölcsök, zöldségek,gabonák és tejtermékek

Annak érdekében, hogy hatékonyan elsajátítsuk a lúgosító életmódot, ismernünk kell azokat a táplálékokat (gyümölcsöket, zöldségeket, gabonákat és tejterméekekt), melyek lúgosítják vagy éppen savasítják szervezetünket.

Ezért szeretjük annyira a csokoládét

A csokoládé a bűntudat miatt még édesebb, akár a tiltott gyümölcs - erre jutottak amerikai kutatók, miután 40 nővel etettek az édességből, ám előtte egy részüknek fokozták, vagy felkeltették a bűntudatát.

Mennyi D-vitaminra van szüksége egy felnőtt embernek a legújabb kutatások szerint?

Évtizedeken keresztül óva intettek minket a túl sok D-vitamin bevitelétől. Ma már egyre többen gondolják azt, hogy a szervezetünknek lényegesen több D-vitaminra van szüksége, mint az korábban hitték. D-vitamint sokáig csak a csontok fejlődésében, a kalcium-anyagcserében tartották jelentősnek, a többi hatására csak mostanában derül fény.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!