Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Mikor étkezünk egészségesen?

Módosítva: 1/8/2013 Szerző: Szimpatika 1 perc Egészséges életFogyókúraTáplálkozásvér
Akár odafigyelünk étkezési szokásainkra, akár futtában, rendszertelenül eszünk, mindannyiunkban felmerül olykor a kérdés: mit együnk és mit ne együnk? Lássuk hát az egyik legsikeresebb táplálkozási rendszer ajánlásait.

A tudomány fontos felfedezése volt: a vércsoport döntheti el, hogyan kell ideálisan táplálkozni. Dr. Peter J. D’Adamo New York-i orvos éveken át tartó kutatás eredményeként bebizonyította, hogy tízből kilenc esetben az egészség és a karcsúság attól függ, hogy valaki melyik vércsoporthoz  tartozik, és ennek megfelelően táplálkozik-e.

A négy vércsoport (O, A, B és AB) a fejlődéstörténet különböző idejéből származik.

Akinek 0-ás a vércsoportja (ez az első ismert vércsoport), annak proteinben gazdag táplálékot kellene fogyasztania, mint a vörös hús, a baromfi, a hal és a főzelékfélék.

Az A típus számára, amely 25-15 ezer évvel ezelőtt alakult ki, a vegetáriánus koszt az ideális: szójatermékek, bab és más hüvelyesek, gabonafélék, zöldség, gyümölcs, és néha hal.

A B típus számára, amely 15-10 ezer évvel ezelőtt fejlődött ki, ideális táplálék a vadhús, a házinyúl, a bárány, nem ajánlott viszont a csirke. A B csoporthoz tartozó személyek jól bírják a tejtermékeket, míg a gabonafélék, a bab és a többi hüvelyes fogyasztása gondot okozhat. Kompenzációképpen tartsanak zöldség- és gyümölcsdiétát.

Az AB típus 1000-1500 évvel ezelőtt alakult ki. Tagjainak érzékeny immun- és emésztőrendszere van, étrendjük az A és B típus étrendjének kombinációjából áll. Az ideális a vegetáriánus koszt, kevés hússal és tejtermékkel kiegészítve.

forrás: Mayoclinic