A tudomány fontos felfedezése volt: a vércsoport döntheti el, hogyan kell ideálisan táplálkozni. Dr. Peter J. D’Adamo New York-i orvos éveken át tartó kutatás eredményeként bebizonyította, hogy tízből kilenc esetben az egészség és a karcsúság attól függ, hogy valaki melyik vércsoporthoz tartozik, és ennek megfelelően táplálkozik-e.
A négy vércsoport (O, A, B és AB) a fejlődéstörténet különböző idejéből származik.
Akinek 0-ás a vércsoportja (ez az első ismert vércsoport), annak proteinben gazdag táplálékot kellene fogyasztania, mint a vörös hús, a baromfi, a hal és a főzelékfélék.
Az A típus számára, amely 25-15 ezer évvel ezelőtt alakult ki, a vegetáriánus koszt az ideális: szójatermékek, bab és más hüvelyesek, gabonafélék, zöldség, gyümölcs, és néha hal.
A B típus számára, amely 15-10 ezer évvel ezelőtt fejlődött ki, ideális táplálék a vadhús, a házinyúl, a bárány, nem ajánlott viszont a csirke. A B csoporthoz tartozó személyek jól bírják a tejtermékeket, míg a gabonafélék, a bab és a többi hüvelyes fogyasztása gondot okozhat. Kompenzációképpen tartsanak zöldség- és gyümölcsdiétát.
Az AB típus 1000-1500 évvel ezelőtt alakult ki. Tagjainak érzékeny immun- és emésztőrendszere van, étrendjük az A és B típus étrendjének kombinációjából áll. Az ideális a vegetáriánus koszt, kevés hússal és tejtermékkel kiegészítve.
forrás: Mayoclinic