Ingyenes segítség a túlsúly ellen

2013. 02. 21.
Szerző: Szimpatika
Magyarország a kóros elhízás éllovasa Európában, mivel a lakosság 28,5%-a szenved a probléma szó szerint (is) súlyos következményeitől. Szomorú, hogy magasan vezetjük a statisztikákat, miközben a második helyen álló Nagy-Britanniában is „csupán” 26,1% a kórosan elhízottak aránya. Az elhízás mértékét a BMI (Body Mass Index), azaz a testtömeg-index alapján számítják, amely egy, a magasság és a testsúly adataiból levezetett arányszám. 25-ös érték felett a BMI túlsúlyt mutat, 30 fölötti értékkel pedig kórosan elhízottnak számít valaki.

A Fájdalom Ambulancia egy új eszköz segítségével és ingyenes kampánnyal segít a kóros elhízással és az ebből fakadó mozgásszervi panaszokkal küzdő betegeknek.

„Rengeteg mozgásszervi panasz származik az elhízásból. Az izmok, ízületek – főleg a térd és a csípő – túl nagy terhelésnek vannak kitéve, ami számos problémához vezet. A túlterhelés miatt az érintett ízületek elkopnak, és megoldást sok esetben már csak a protézis jelenthet. Azonban egy ilyen műtétet az orvosok általában csak akkor vállalnak, ha a beteg a műtétet megelőzően lefogy” – mondta Magyar Mátyás, a Fájdalom Ambulancia vezető szakorvosa.

A fogyásban pedig egy új, Magyarországon egyedülálló eszköz segíthet. Egy futópadról van szó, amely tehermentesítő kerettel rendelkezik. Ennek a segítségével a futópadon mozgó páciens testsúlyának egy részét a szerkezet veszi át, így csökken az ízületekre jutó terhelés, könnyebbé válik a mozgás. Sok beteg egyszerűen nem hiszi el, hogy ha fogyna, a panaszai is csökkennének. Ezzel a szerkezettel pedig megtapasztalhatja, milyen is lenne egészséges testsúllyal az élete.

„Ez egyrészt azoknak a rehabilitációját szolgálja, akik nem járhatnak teljes terheléssel. Másrészt a fogyásban is hatalmas segítség, ugyanis a tehermentesítő szerkezettel jobban motiválhatóak a betegek. Először a teljes súlyával mozog a páciens a padon, majd fokozatosan levesszük róla a saját terhelését, addig a pontig, amikor már nem fáj neki a mozgás. Ebből pontosan megállapítható, hogy mennyit kell fogynia a kívánt eredményhez, egyúttal pedig megtapasztalja az érzést, hogy mennyivel könnyebben mozogna, ha megszabadulna a fölöslegtől. Ennek nagyon nagy motiváló ereje van. Pont ezért indítottuk el a kampányunkat, hogy előzetes bejelentkezést követően bárki ingyen kipróbálhassa, mennyivel könnyebb lenne az élete, ha lefogyna” – tette hozzá Magyar Mátyás.

A Fájdalom Ambulancia kezdeményezésével bárki élhet február 28-ig: csupán időpontot kell kérnie, és itt megkapja a szükséges segítséget, hogy megszabadulhasson az elhízásból eredő kellemetlenségektől, fájdalmaktól.


Bejelentkezés/időpont-egyeztetés:

+36 70/33 44 222

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!