Nagy sport horoszkóp

2010. 10. 17.
Szerző: Schmelzer Tekla
Már jó egy hónapja izzad a kick – boksz edzéseken, de az eredmény elmarad? Talán nem ez a sport van Önnek megírva a csillagokban.
Ellen Barnett és Barrie Dolnick Asztrofitness: Zsírégetés horoszkóp szerint ( Zodiaction: Fat – burning fitness tailored to your personal star quality) című könyvében azt állítják, hogy jobb eredményt tudunk elérni ha aze dzéstervünket a csillagok állása szerint alakítjuk ki. Hogy ezt bármiféle tudományos kutatás alátámasztja – e? Nem. De egy próbát mindenképpen megér.

Mérleg

A Mérleg fitt akar lenni, de utálja a fárasztó, maratoni hosszúságú edzéseket, mert könnyen elunja magát.

Óvakodjon az egyéni óráktól, mindenképpen egy edzőpartnerrel vagy egy csoportos foglalkozáson vegyen részt, így fenntarthatja a figyelmét. A csillagok szerint: egy hip – hop tánccsoport vagy a csoportos aerobik a legtesthezállóbb a Mérleg számára.

Skorpió

Az jegy szülötte bátran néz szembe a fizikai kihívásokkal, még a fájdalom sem akadály számára.

Nem kedveli viszont az olyan edzéseket, ahol nem maximum erőbedobással kell hajtani, mivel könnyen elveszti az érdeklődését. A csillagok szerint: olyan sportot válasszon, ami különösen nagy kitartást és erőt igényel, mint a maratonfutás vagy a triatlon.

Nyilas

A ilyen csillagjegy gyermekének állandóan zakatoló elméje mindig új és eddig ismeretlen kihívásokra áhítozik.

Könnyen elveszi a kedvét, ha sokáig ugyanazt kell csinálnia, így kerülje a statikus, ismétlésekre épülő edzésfajtákat. A csillagok szerint: építsen a kíváncsiságára! Próbálja ki a szinkronúszást, vagy vegyen részt egy biciklitúrán.

Bak

Miután a Bakok könnyen telesítik még a nehéznek tűnő feladatokat is, csak az olyan feladatok tudják lekötni, amik nagyfokú precizitást igényelnek.

Nem érdemes olyan edzésprogramba belefogni, ami túl egysíkú és lassan hoz eredményt, ugyanis a jegy szülöttei a kézzel fogható eredmények motiválják csak igazán. A csillagok szerint: Másszon hegyet! – nem vicc! A bakkecskék amúgy is szívesen ugrándoznak a hegyormokon.

Vízöntő

A jegy szülöttjeinél csak olyan edzés jöhet szóba, ami engedi szárnyalni a kreativitásukat.

Nem szerencsés, ha nagyon kötött mozgásformát választ, ugyanis a vízöntő jegyű ember utálja, ha előírják neki, hogy mit kell csinálnia, így jobb, ha olyan sportba fog bele, ahol nincsenek szigorú szabályok.

A csillagok szerint: állítson össze saját edzéstervet! Kezdheti egy kis kocogással a környéken, majd nyújtógyakorlatok, és ezek után levezetés gyanánt passzolhat néhányat a gyerekkel a közeli focipályán.

Halak

A megfelelő környezetben a halak akár egy egész napot is a sportnak tudna szentelni.

Kerülje a hangos zenétől dübörgő, zsúfolt edzőtermeket, ami nem lesz nehéz az e csillagzat alatt születetteknek, ugyanis személyiségéből fakadóan irtózik az ilyen helyektől. A csillagok szerint: teremtse meg magának a megfelelő körülményeket! A kültéri tevékenység, vagy séta egy futópadon, ahonnan szép a kilátás passzol Önhöz a legjobban.

Kos

A Kos jegyűek edzés alatt a lefutott kilométereket és elégetett kalóriákat értik.

Nem érdemes olyan testmozgást választania, ami nem igényel nagy erőt, mert ez nem passzolna a korlátlan energiájú személyiségéhez.

A csillagok szerint: a terepbiciklizés mintha Önnek találták volna ki. Fárasztó és néha veszélyes – még a legelszántabb Kosoknak is garantáltan jó kihívás.

Bika

A jelleme egy része szívesebben ülne a kanapén, mintsem kínozza magát egy fitnessteremben. Ám a belül szunnyadó Bika néha igényel egy kis mozgást.

Jobb, ha átengedi másnak az edzőtáborban foglalt helyét, vagy lemond a személyi trénerről. A megszabott edzésterv és állandó előírások nem fekszenek a jegy szülötteinek. A csillagok szerint: ruházzon be egy jóga vagy pilates DVD – re! Ezeket bármikor előveheti vagy a fiók mélyére süllyesztheti. Garantáltan nem fognak reklamálni.

Ikrek

Annyi energia lakik a jegy gyermekeiben , ami néha még két embernek is sok lenne. Viszont könnyen beleun a monoton programokba.

Ha ugyanazon a környéken kocog minden nap vagy teker kerékpárral hamar unalmassá válhat. Akár annyira is, hogy az egész sport- dologtól elmegy a kedve. A csillagok szerint: úgy tud átlendülni a holtponton, ha mindig váltogatja az edzésmódszereket. A csapatsport is jó választás lehet, mivel szereti a társaságot és a többiek lelkesedése is átragadhat Önre, így pedig röpül az idő és eltűnik az unalom.

Rák

Mindig is kacérkodott azzal, hogy ellátogasson az edzőterembe, de a tömeg ( akár már két ember) mindig elriasztotta.Ne vágjon bele olyan sportba, ahol nagyok az elvárások. Ez csak elvenné a kedvét a folytatástól.

A csillagok szerint: csak hobbi szintű edzéstervet dolgozzon ki magának. Kocogjon néhány kört a közeli parkban az ipodja vagy kutyája társaságában.

Oroszlán

Az Oroszlán csillagzat alatt született embernek nincs lehetetlen. Hihetetlen kitartása az edzők kedvencévé és társai példaképévé fogja tenni.

Hagyja az olyan programokat, ahol mással is osztoznia kell a figyelmen. A csapatsport nem az Ön műfaja.

A csillagok szerint: a jegy szülötte azért kezd sportolni, hogy csodálatos alakja legyen. Ezért olyan mozgásformát válasszon, ahol az eredményre nem kell hónapokat várni, mint a Pilatesnél vagy salsa táncórák esetében.

Szűz

Ha valamibe belekezd, azt teljes szívvel csinálja. Így van ez a mozgással is. Lelkiismeretesen látogatja az órákat, de ha csak egyet is kihagy, rögtön lelkiismeret –furdalás kezdi gyötörni. A nagy és sérülékeny lelke miatt ne tűzzön ki maga elé túl nagy célokat, mivel ha nem olyan lesz az eredmény, amilyennek megálmodta, csak magának fog ártani. A csillagok szerint: a jegy szülöttei utálják, ha másoknak kell megfelelniük. Inkább legyen önmaga személyi edzője és állítson össze egy olyan tervet, amit nyugodtan, a saját tempójában tud végrehajtani.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!