Miért együnk narancsot?

2010. 01. 06.
Szerző: Szimpatika
Aki eddig nem evett narancsot, az azért, aki pedig evett, de nem sejtette, hogy mi mindenre jó, az pedig azért olvassa el, milyen érvek szólnak a közkedvelt déligyümölcs mellett!
A narancs finom, és alig van benne kalória (41 kcal/100mg).

Rostdús, ezzel segíti az emésztést, a méregtelenítést, fokozza a benne lévő ásványi anyagok felszívódását.

Gazdag B-vitaminban, amely a zsír-és szénhidrátemésztéshez nélkülözhetetlen.

A magas A-vitamin tartalma jótékonyan hat a látásra, a bőrre, a légzőszervek nyálkahártyájára.

Magas antioxidáns tartalma és a benne lévő limonén (limonene) nevű szerves vegyület jótékony hatása miatt hatásos a rákos betegségek, különösen a mell- és tüdőrák megelőzésében.

Bioflavonoidjai kiváló értisztítók, rugalmassá teszik a véredényeket, serkentik a szív működését, elpusztítják a vírusokat és baktériumokat, például a herpeszt és influenzát.

Természetesen a nagy C-vitamin tartalmáról is szólni kell, amely akárcsak a benne lévő kalcium, magnézium és kálium, hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!