Bőr alá ültetett chip lehet a jövő fogyókúrája

2013. 12. 06.
Szerző: Szimpatika
A kézbe, a bőr alá kell bejuttatni azt a svájci feltalálók által kifejlesztett chipet, ami folyamatosan ellenőrzi, hogy mennyi zsír van a vérben, és ha valaki túl sokat eszik, akkor olyan hormont bocsát ki magából, ami csökkenti az éhségérzetet. Tehát: egy chip beültetése lehet a jövő fogyókúrája!

A készülék korai változatát olyan túlsúlyos és fogyókúrázó embereken tesztelték, akik általában túl zsíros ételeket fogyasztottak. Amikor folyamatos jelzést kaptak arról, hogy az elfogyasztott étel nem egészséges, többségük megpróbált kevésbé káros ételeket fogyasztani és így csökkenteni a súlyát.

Lehet, hogy ez lesz a jövő fogyókúráinak titka? Lehetséges, de a kutatók szerint még legalább 5-10 év, mire a készülékük széleskörűen elterjedhet és valós alternatívát nyújthat a fogyni vágyóknak. A kereslet várhatóan csak nőni fog, hiszen a WHO adatai szerint a fejlett országok lakosságának közel fele túlsúlyos, és a túlsúly minden harmadik személynél kórós mértékű.

forrás: https://www.anna.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!