Te hova hízol?

2011. 03. 16.
Szerző: Szimpatika
A nők 73 százaléka elégedetlen az alakjával. 31 százalékuk tesz valamit azért, hogy ezen változtasson. 54 százalékuk tudja, alkattól függ, melyik fogyókúra, edzés lesz sikeres, de nem tudja, melyiket válassza. Mi segítünk.
Alma

Az alma típusú emberek általában hasra híznak. A zsírpárnák a karon, illetve a hason rakódnak le elsősorban. Az alma típusú nők jellemzője még, hogy nem látszik a derekuk. Ugyanakkor általában nagyon szép, vékony, formás lábuk van.

Hatásos: célzott zsírégetés, illetve a problémás helyeken (kar, hát, has) az izmok építése. Az alma típusnak nagyon fontos, a szív és keringési rendszer mozgósítása, mert csak így tudják a belső szervek elégetni a zsírt. Futás, séta, sífutás, görkorcsolyázás és biciklizés az igazi.

Körte

A körte típusúak csípőre és fenékre híznak. Nőies típus. A kar és a felsőtest vékony, viszont a csípőn és fenékrészen könnyen kialakul a zsírpárna. A tornával, diétával a felsőtest kezd el fogyni általában.

Hatásos: zsírégetés helyett (mellett) a felsőtest izmosítása, építése, a láb, fenék dinamikus tornáztatása. A láb, csípő, fenék formázására zsírégető tornát ajánlunk. Ideális a séta, futás. Ne tornázzon nagy súlyokkal, mert akkor még vastagabb lesz a láb, a comb.

Répa

Mázlisták Nincs gondjuk a hízással Atletikus alkat. Széles vállak, V-alakú hát, keskeny csípő. Az izmok könnyen kiépíthetők, a cellulitis nagyon ritkán alakul ki répa alakú hölgyeknél.

Hatásos: az alma típushoz hasonlóan a répa hölgyeknek is hasznos lehet a sok mozgás, torna. A répa hölgyek nagyon sportosak. A többi típussal ellentétben alig rakódik le rajtuk a zsír. Ideális számukra minden kitartást igénylő sportág. Aki nem szeretné az amúgy is széles vállakat tovább hangsúlyozni, ne menjen úszni.

Paprika

Az egész testen egyenletesen rakódik le a zsír. Kissé szögletes forma jellemzi a paprika típusú hölgyeket. Erős csontozat, rövid kéz és láb. Az izmok nehezen észrevehetők, mert a bőr alatt gyakori a zsírlerakódás.

Hatásos: célzott zsírégetés, illetve egészen könnyű erősítő gyakorlatok – így tudjuk az izmokat rugalmassá alakítani. Ideális edzés: a gyaloglás, aquafitnesszel kombinálva.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!