A fogyás tuti receptje: fél liter narancslé és heti három óra sport

Szerző: Szimpatika
Napi fél liter narancslé és heti három óra sport 2,5 százalékkal csökkenti a testsúlyt és 15 százalékkal a „rossz", azaz az LDL-koleszterin szintjét.
A Sao Paulói Egyetem táplálkozástudományi kutatói vizsgálataik során a kondicionáló sportok és a narancslé kombinációjának középkorú nők súlyára és koleszterinjére történő hatását mérték.

A tizenhárom önkéntes résztvevő három hónapon keresztül naponta fél liter narancslevet ivott, és hetente háromszor egy órán át űzött valamilyen kondicionáló sportot. A kontrollcsoportban lévő tizenhárom nő „csupán" sportolt. A vizsgálat végén kapott eredmények a kutatókat is meglepték: azok a nők, akik sportoltak és narancslevet is ittak, zsírtömegük 15 százalékát, teljes testsúlyuknak pedig 2,5 százalékát veszítették el.

Az úgynevezett „jó", vagyis HDL-koleszterin szintje esetükben 18 százalékkal növekedett, a „rossz" LDL-koleszterin szintje pedig 15 százalékkal csökkent. A kontrollcsoport tagjai zsírtömegüknek csupán 11 százalékától és testsúlyuknak pedig 1,2 százalékától szabadultak meg. A koleszterinszint tekintetében nem történt náluk jelentős változás. Mindkét csoportnál húsz százalékkal növekedett a teherbírás mértéke. A narancslékúra mellett sportoló nőknél viszont alacsonyabb volt a vérben lévő laktát, vagyis tejsav mértéke. A kutatók szerint ez arra utalhat, hogy a narancslé csökkenti az izmok fáradékonyságát és segítségével a szervezet jobban reagál a rendszeres testedzésre.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!