Hasnyálmirigyrákot okozhatnak a feldolgozott hústermékek
A kutatók számításai szerint napi mindössze 51 gramm feldolgozott hús fogyasztása mintegy 19 százalékkal megnöveli a halálos daganatos betegség kialakulásának kockázatát.
A sokak étrendjében gyakran előforduló feldolgozott, pácolt vagy füstölt húsok mindennapos fogyasztása rendkívül káros lehet. Ráadásul a hasnyálmirigyrákot igen nehéz diagnosztizálni, egyrészt, mert nincs rá megfelelő szűrési módszer, másrészt, mert a páciensek sok esetben nem veszik komolyan a tüneteket: sárgaság, hasi fájdalom, fogyás.
A legfőbb teendő tehát ebben az esetben is a megelőzés lenne, s a tanulmány szerint ez könnyen megoldható: csupán csökkenteni kell a feldolgozott húsok fogyasztását.
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Kortársaiknál egészségesebben élnek a daganaton átesettek
- 4 tünet, amely halláskárosodást jelezhet
- Gyomként irtjuk, pedig igazi csodaszer ez a növény
- Tiltott gyümölcsök a tavaszi allergiaszezonban
- Így szabadulhatunk meg a haragtól
- A mini stroke 5 korai figyelmeztető jele
- A kutyák segítségével többet tudhatunk meg az öregedésről és az elmeműködésről
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!