Mellrák

Mellrákot okoznak a vörös húsok?

Egy amerikai kutatócsoport szerint a nagy mennyiségű vöröshús fogyasztása megkétszerezi a fiatal nők mellrákos megbetegedésének esélyét. Amikor a kutatócsoport a vöröshúsfogyasztást összevetette a megbetegedésekkel, kiderült, azoknál a nőknél, akik naponta több mint másfél adag húst fogyasztottak, közel kétszer nagyobb volt a mellrák kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik csak heti kétszer vagy háromszor.

A mellrák nem a semmiből jön

A mell a nőiség és az anyaság szimbóluma: egyszerre van szexuális és esztétikai jelentése, ami olykor teljesen meghatározza a nő önértékelését. Napjaink drasztikus mellplasztikai műtétei jelzik, hogy sokaknak semmi sem drága, anyagi és egészségkockázati szempontból sem, ha az uralkodó divatnak megfelelő mellformát kaphatnak cserébe.

Odafigyeléssel megelőzhető a mellrák

A mellrák a mell mirigyállományának rosszindulatú daganata. Különböző típusai vannak, melyeknek tapintási lelete és gyógyulási kilátásai eltérnek egymástól. Némelyik egészen lassan nő, és csak akkor ad áttétet, amikor már nagyon nagy. Más típusok gyorsan nőnek és szóródnak. Maga a daganat kevésbé veszélyes, mint a csont-, tüdő- és más szervi áttétek.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!