Mellrák

Rózsaszínre festik a Lánchídat

Mellrák. Évente 7500 új megbetegedés. Műtét. Kemoterápia. Sugár. Sokkoló szavak, és bénító annak aki átéli. Szerencsére az időben felismert mellrák gyógyítható. Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület idén is rózsaszínre festi a Lánchídat, hogy ezzel is felhívja a figyelmet erre az alattomos, de gyógyítató megbetegedésre.

Mellrák és szexualitás

Szexuális problémák, a libidó elvesztése- sok középkorú nő problémája. Egy tanulmány szerint a mellrákon átesett nők körében még gyakoribb a probléma. 10-ből 7 esetben találtak szexuális zavart azoknál a nőknél, akiknél mellrákot diagnosztizáltak, írja a Sexual Medicine Journal.

Fogyás biciklivel

Világszerte kétmilliárd kétkerekű fut az utakon. Magyarországon évente háromszázezer új példány talál gazdára. A kerékpározás kortól, nemtől függetlenül reneszánszát éli.

Géntérképpel a rák ellen

Kutatók olyan DNS variánsokat találtak mely segíthet meghatározni, kiknek van nagyobb esélyük a mellrákra. A Nature Genetics folyóiratban publikált eredmények reményekre adnak okot.

Rákgyilkos szuperételek

Szuperétel- nem, ez nem a gyógyszergyárak legújabb felfedezése, és nem is valamiféle illegáls dolog. A szuperételek olyan tápanyagokban gazdag ételek, melyek antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak nagy mennyiségben.

Újabb előrelépés a rák diagnosztikában

Finn és svéd kutatók nőket vizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a DNS-ükben 121 olyan eltérést van, melyek az ösztrogéntermelésre gyakorolnak hatást. Mint ismert, ez a mellrák azon típusánál jelenthet veszélyt, mely a menopauza időszakában alakul ki.

Méreg vagy csodaétel?

A szenvedélyes húsevők megvetik, a bioétel imádó vegetáriánusok esküsznek rá. Egy biztos, a reform étkezés sava-borsa ma kétség kívül a szója.

Butít a túl sok sport?

A kutatók eredetileg a sport és a mellrák összefüggését vizsgálták, de rájöttek, hogy az intenzív testmozgásnak az emlékezetre is hatása lehet. És  ez a hatás sajnos nem pozitív.

A cukorbaj tovább rontja a rákosok esélyeit

Negyven százalékkal nagyobb az esély arra, hogy a diagnózis felállítását követő években halálos kimenetelű lesz a rákos megbetegedés azok esetében, akik a világ második leggyilkosabb betegsége mellett még cukorbajtól is szenvednek.

A migrénesek kevésbé esélyesek a mellrákra

Furcsa összefüggésre jöttek rá amerikai kutatók: Azok a nők, akik gyakorta szenvednek migrénes fejfájás miatt, sokkal kevesebb eséllyel lesznek mellrákosok, mint a nem migrénes nők. Az összefüggés a női hormonszintek alakulásának fontosságára irányítja rá a figyelmet.

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!