Így lehet egészséges olcsón

Szerző: Szimpatika
Sokan gondolják úgy, hogy az egészséges étkezés drága, amiben van némi igazság, azonban egy kis odafigyeléssel olcsón is élhet valaki egészséges életmódot. Egyen sok zöldséget, igyon sok vizet, aludjon eleget – többek között ezek szerepelnek a Fox News tanácsai között.

Zöldséggel pénzt takaríthat meg

Sokan gondolják úgy, hogy a vegetáriánus életmód drága, a valóságban azonban bármely étel legdrágább összetevője a hús. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül vegetáriánusnak kell lenni, de nem muszáj mindennap húst enni, számtalan finom étel elkészíthető a különböző zöldségekből is.



Igyon sok vizet

A napi vízfogyasztás elengedhetetlen a megfelelő hidratáltsághoz, ráadásul ideiglenesen el is telít, így az étvágyat is csökkenti. Annak, aki túlsúlyos vagy magas testalkatú, még több víz fogyasztása ajánlott, valamint a férfiaknak is több folyadékra van szükségük, mint a nőknek.

Aludjon eleget

Az elegendő alvás kulcsfontosságú egyrészt az egészség megőrzéséhez, másrészt ahhoz, hogy napközben a munkahelyen megfelelően tudjon teljesíteni. Az alváshiány ugyanis csökkenti az agyi funkciókat, rontja a koncentrálóképességet, ráadásul rosszkedvet okoz.


Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!