Minden idők legjobb zsírégető itala: így készítsd otthon a Sassy vizet!

2014. 05. 18.
Szerző: Szimpatika
Nyilván tudod, hogy napi két-két és fél liter vizet illene meginnod annak érdekében, hogy anyagcseréd megfelelően működjön, szervezeted ne legyen dehidratált. Elegendő folyadék hiányában bőröd kiszárad, gyakran tapasztalsz fejfájást, illetve karikákat a szemed alatt.

Ha pedig nem csak egyszerűen a folyadék pótlása a cél, hanem fogyókúrád hatékonyságát is fokoznád, próbáld ki a Sassy vizet, mely nevét megalkotója, Cynthia Sass után kapta.

Így készíts otthon Sassy vizet

A Sassy víz alapvetően a Cynthia Sass által kitalált laposhas-diéta része, ám attól függetlenül is beiktathatod a hétköznapjaidba. Összetevőinek köszönhetően támogatja a zsíranyagcserét, méregtelenít, felfrissít, illetve segíti a fogyókúrát.

Hozzávalók

2 liter víz

12 kisebb mentalevél

1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

1 közepes citrom vékonyra szeletelve

1 közepes kígyóuborka vékonyra szeletelve

Miután elkészítetted a Sassy vizet, tedd a hűtőbe egy éjszakára. Néhány óra alatt a hozzávalókból kioldódnak a zsírégető hatású vegyületek, valamint a zöldségek és fűszerek kellemes aromája is összeérik. A következő nap során reggeltől estig folyamatosan ihatod, míg el nem fogy. Akár heteken át is fogyaszthatod az üdítő, kellemes ízű vizet.

Ezért működik a Sassy víz

Menta a görcsök ellen

A menta belsőleges alkalmazása segít a gyomor-, bél- és epepanaszokon. Nem véletlen, hogy a borsmentateát is gyakran ajánlják puffadásos, hasfájásos tünetek esetén.

Gyömbér a méregtelenítésre

A növény gyöktörzse illóolajat, csípős anyagokat – gingerolt, illetve shogaolt –tartalmaz. Vegyületei serkentik a gyomor- és bélműködést és az epeváladék kiválasztását, valamint méregtelenítik a szervezetet. Ha szívesen olvasnál még a gyömbér fogyókúrát támogató hatásairól, kattints a forrásnál megadott linken az erről szóló korábbi cikkre.

Zsírbontó citrom

A kis sárga gyümölcs nem csupán biztos C-vitamin-forrás, hanem a zsírégetésben is fontos szerepet kap. Fogyasztásával elősegítheted a zsírbontáshoz szükséges, tiroxin nevű hormon termelését. Ha kipróbálnád a citromdiétát, a forrásnál megadott linken erről is találsz korábbi cikket.

Lúgosító uborka

A kígyóuborkára sokan úgy tekintenek, mint egy rúd vízre – valójában ásványi anyagok és vitaminok széles tárháza.


Forrás: https://www.orvosok.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!