Újra indul a támogatott immunterápia-kezelés!

2014. 03. 27.
Szerző: Szimpatika
Az Allergiamentes Életért Alapítvány idén is meghirdeti „Támogatott poratkaallergia-immunterápia” elnevezésű programját. Kedvezményes kezelésben részesülhet az a poratka-allergiás beteg, aki megfelel a pályázatban leírt feltételeknek és jelentkezését 2014. április 30-ig elküldi az alapítványhoz. A támogatott készítmények száma korlátozott, a jelentkezések a beérkezés sorrendjében kerülnek elbírálásra.

Dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosának elmondása alapján a kezdeményezés jelentőségét az adja, hogy az immunterápia jelenleg hazánkban nem tartozik a támogatott kezelések közé, így a betegek csak önköltségi áron tudják beszerezni a terápiához szükséges készítményeket. A támogatott programban részt vevők számára a kezeléshez szükséges harmadik doboz készítményt az Allergiamentes Életért Alapítvány ingyenesen biztosítja.

Az immunterápia előnye a hagyományos kezelésekkel szemben az, hogy nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem az allergia kiváltó okára hat. Poratka-allergia esetén – mivel nem szezonális allergiáról van szó – még nagyobb a jelentősége, hiszen a betegnek másképp akár egész évben gyógyszert kellene szednie.

Az immunterápia lényege a szervezet hozzászoktatása az adott allergénhez, célja a kóros immunválasz mérséklése, a gyógyszerszedés csökkentése. A módszer tehát nem pusztán tüneti kezelést nyújt, de segítségével 3 év alatt elérhető az allergiás tünetek megszűnése. A betegek jelentős része már a kezelés első évében közel 80 százalékos javulásról számol be.

A kezelésről többet is megtudhat, ha az alábbi linkre kattint:
https://www.immunterapia.hu/

Az igénylés feltételeit és a jelentkezési lapot megtalálja az alapítvány weboldalán:
https://www.allergiamenteseletert.hu/




Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!