Allergia

Utazás ételallergiával

Ételallergiásként utazni nagy körültekintést igénylő kihívás. Alapos tervezéssel és némi előzetes kutatómunkával azonban biztonságossá tehető a nyaralás akár külföldön is.

Viharasztma: mi okozza, mit tehetünk ellene?

A viharasztmaként emlegetett jelenséget az 1980-as években jegyezték le, miután egy vihart követően ugrásszerűen megnőtt a kórházi kezelésre szoruló asztmások száma.

Tiltott gyümölcsök a tavaszi allergiaszezonban

A magas pollenkoncentráció idején sok allergiás fokozottan tapasztalhatja a keresztallergia tüneteit. Sajnos ezek a tünetek egész évben megkeseríthetik az arra érzékenyek életét.

Már februárban megkezdődött a pollenszezon

Bár a reggeli órák még kissé hűvösebbek lehetnek, február első hetében sokfelé tavaszias időben volt részünk. Az enyhe időjárásnak köszönhetően már megjelentek az első pollenek.

Értékes nedű a kecsketej

Számos kutatás igazolta a kecsketej jó minőségét, könnyebb emészthetőségét és szerepét bizonyos „modern kori” betegségek, például az allergiák kialakulásánál.

Minden, ami por!

A por igen sokrétű lehet: szálló por, porcica, a bútorokra lerakódott porréteg, és folytathatnánk a sort a végtelenségig. Azonban egészségügyi szempontból egyáltalán nem mindegy, miről beszélünk.

Allergia miatt is fájhat a fül?

A légúti allergia jellegzetes tünete az orrdugulás, orrfolyás, ami nemcsak kellemetlen, de szövődményekhez, például fülproblémákhoz is vezethet.

Szövődményekkel járhat a kezeletlen szénanátha

Jellegzetes panasz az allergiás orrdugulás, ami miatt a szénanáthás betegek gyakran szájon át lélegeznek, de a tartósan nyitott szájon át történő légzés elhúzódó alsó légúti hurutot is okozhat.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!