Hat tipp éhség ellen

2013. 08. 13.
Szerző: Szimpatika
Valóban éhes vagy, vagy csak rágcsálni szeretnél valamit? Ha ellenállsz a csábításnak, könnyebben adod le a felesleget. Régi igazság, hogy az a legjobb diéta, ha az ember csak akkor eszik, amikor valóban éhes. Az unalomból vagy nassolási vágyból fakadó falatozás ugyanis óhatatlanul plusz kilókat eredményez. Tippjeink segítségével könnyebben ellenállhatsz a kísértésnek.

1. Egyél sok rostot!

A rostban gazdag táplálékok eltelítenek és hosszú időre megakadályozzák az éhségérzet kialakulását. Sok rost található a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukban és a zöldségekben, illetve gyümölcsökben.

2. Fűszerezz bátran!

Az erősen fűszeres fogások felpörgetik az anyagcserét és jó időre kielégítik az ízlelőbimbókat. Ez pedig arra ösztönzi a szervezetet, hogy egy darabig ne kívánjon enni. Ne fukarkodj hát a borssal, a csilivel és a zöldfűszerekkel!

3. Teázni jó!

Ha minden étkezés előtt megiszol egy bögre teát, máris csökken az éhséged, és nem fogod annyira teleenni magad, mint egyébként. Ez olyankor is jó módszer, ha két étkezés között tör rád a nassolási vágy.

4. Csodálatos levesek

Koplalni nem szabad, de ha kissé kevesebbet akarsz enni a megszokottnál, válassz ilyenkor levest! A levesek táplálóak, megtöltik a gyomrot, viszont nem terhelik meg az emésztőrendszert, és általában sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint az egytálételek.

5. Lassan rágj, tovább élsz!

Nagy hiba, hogy sokszor akkor is behabzsoljuk az elénk rakott ételt, ha tulajdonképpen lenne rá időnk, hogy komótosan fogyasszuk el. Szoktasd rá magad arra, hogy lassan, alaposan rágj meg minden falatot, és élvezd az ízeket. Sokkal hamarabb jóllaksz, mint egyébként!

6. A savanyú segít

A savas élelmiszerek felgyorsítják az emésztést és hamar eltelítenek. Használj ecetet a saláták készítéséhez, és egyél gyakran savanyúságot, például savanyú uborkát.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!