Magyar ember vacsorája

2013. 01. 30.
Szerző: Szimpatika
Minden, ami paprikás és minden, ami töltött vagy rakott, legyen szó csirkéről, gombáról, krumpliról vagy káposztáról, no és persze a gyöngyöző és aranysárga húsleves – ezek azok az ételek, amelyek dobogós helyen végeztek a Nekedterem és a Kitchen Aid Artisan közös felmérésén. A felmérés keretében közel 1500 embert kérdeztek meg kedvenc ételeikről és arról, mi a véleményük az egyre népszerűbb, hazai termelőktől származó friss zöldséget, gyümölcsöt és házi készítésű finomságokat házhoz szállító szolgáltatásokról. Igen! Már ilyen is van itthon!

Egy dolog vitathatatlan: a magyar ember szeret enni. Legyen reggel, este, legyen valamilyen ünnep vagy csak hétköznap, jó dolog leülni a családi asztalhoz és a forró, gőzölgő ételek fölött elmesélni, hogy mi történt aznap. Ha az embernek bánata van, akkor azért eszik, ha nincs, akkor meg épp azért.


Persze csak egészséges és finom dolgokat, esetleg olyanokat, amikhez recepteket már csak a nagyszülők féltve őrzött szakácskönyvében találunk a megsárgult lapok között. Hiszen főzni igazán jó dolog! Megvásárolni az alapanyagokat, összevágni, összeforralni őket és nézni, ahogyan a kezdeti friss hozzávalókból valami nagyon finom és varázslatos áll össze. Fontos, hogy tudjuk, hova kell mennünk a friss áruért, ahogyan az is, melyik termelőtől vásároljunk paradicsomot, ha a legjobbat szeretnénk az aznap esti paradicsomos spagettibe.

Viszont sajnos gyakran nincsen időnk arra, hogy a rengeteg napi teendő között még arra is figyelni tudjunk, melyik termelőtől vegyük meg az alapanyagokat. Sokszor inkább csak berohanunk a legelső boltba és gyorsan levesszük az előrecsomagolt paradicsomot, mert „most az is jó lesz”. Van azonban egy ennél kényelmesebb, gazdaságosabb és praktikusabb megoldás, amely nem csak időt, de energiát is spórol a háziasszonyoknak, vagy azoknak a fiataloknak, akiknek nincs idejük vásárolni. Egy olyan megoldás, mely, mondhatjuk így is, „nekünk terem”.

A Nekedterem a legjobb magyar kistermelők közül válogatott, akik a legfinomabb, legminőségibb és legegészségesebb hazai gyümölcsöket és zöldségeket termesztik. Heti dobozokat állítanak össze ezekből, melyek mindig idény szerinti, friss termékeket tartalmaznak. Házias ízek, tartósítószer és vegyszermentes hozzávalók, melyek a gazdák gondos odafigyelése mellett érlelődtek és lettek különlegesen ízletesek. A felmérésből kiderül, hogy ez az, amit a háziasszonyok valóban a legjobban értékelnek: az egészséges alapanyagok és a kiváló minőség.

Azon túl, hogy heti dobozok készülnek számunkra, a spájzban elraktározható olajakat, lekvárokat és szörpöket is kiválaszthatunk a kínálatból. Azon se lepődjünk meg, ha a doboz mellé az aktuális hírlevélben receptek is érkeznek, amelyeket hazánk leghíresebb gasztrobloggerei állítanak össze, és amelyek az általunk megrendelt finomságokat veszik alapul. Egyszerű receptek, melyek a gyakorlott háziasszonynak és a kezdő konyhatündérnek egyaránt jól jöhetnek.

A felmérés alapján a magyar ember az édes ízeket kedveli a leginkább, így a Nekedterem bővítette kínálatát ezen a téren: van chilis csokikrém, forrócsoki-por, torta, nyírfacukros nyalóka és cukorka, valamint sok finom szörp, lekvár és házi keksz. Második helyen a sós ízek végeztek, melyeket még mindig jobban kedvelünk, mint a savanyút és a keserűt, talán az alapvető létfontossága és egyszerűsége miatt. Pont azért, amiért a házhozszállítást is: mert így nincs más dolgunk, mint online válogatással összeállítani a doboz tartalmát hosszas sorban állás nélkül, majd megvárni, hogy becsöngessen a futár.

Miután pedig a futár becsöngetett, elkészülhet a magyar ember vacsorája, mely a felmérés alapján, ideális esetben legtöbbünknél valahogy így néz ki:

Előétel

Húsleves

Főétel

Töltött káposzta vagy Rántott hús

Desszert

Palacsinta

Jó étvágyat hozzá!

www.nekedterem.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!