Az étel illatától függ, mennyit eszünk belőle
2013. 01. 13.
Egy nemrég a BioMed Central Flavour című kiadványában megjelent cikk szerint az erősebb illatú és aromájú ételekből kisebbeket harapunk, ami segíthet kontrollálni azt, hogy mennyit fogyasztunk az adott ételből.
![](https://szimpatika.hu/public/images/via_editor/cikk/2013/01/gasztronomia4.jpg)
"Úgy tűnik, agyunk a harapás nagyságának módosításával tudat alatt képes befolyásolni az ízanyag-bevitelt." A vizsgálatok szerint az ételek szagának erősebbé tételével az egyes harapásoknál 5-10 százalékkal csökken a bevitel. Ha az étel aromásabb és kisebb adagokban érkezik, hamarabb érezzük jóllakottnak magunkat, ezzel pedig könnyen fogyhatunk is.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!