Hogy lehet élvezetessé tenni a mozgást?

2010. 10. 29.
Szerző: Szimpatika
Az ember az iskolás éveiben elég sokat mozog, ha máshol nem a tornaórán. Ilyenkor még lejárnak a fiúk focizni, a csajok is meg-megjelennek az edzőtermekbe.
Ahogy azonban dolgozni kezd az ember, és egyre több időt tölt a munkahelyén, azt veszi észre, hogy azok a fránya kilók csak kúsznak egyre feljebb.

Még az is lehet, hogy magunkon erőt véve elkúszunk egy edzőteremig. Az egyetlen baj, hogy az esetek nagy részében a dolog inkább kötelességnek tűnik, mint örömnek, nem úgy mint egykoron.

Ahelyett, hogy feladnánk, inkább változtassunk a hozzálláson.

Prioritások

Ha fontos a mozgás- és, hogy a fenébe ne lenne az-akkor érdemes prioritásokat kialakítani. Ha nem fér bele a fitnesz terem, még mindig lehet kutyát sétáltatni, kertet gazolni, vagy ha egyik sincs szőnyeget kefélni.

A gyakorlat szó sok mindent jelenthet

Nem csak a futásra kell gondolni, ha a sport jár a fejünkben, bár ez a legkönnyebb. Néhány mozgásforma talán nem egészen hagyományos, de megdolgoztatja az izmokat. Tenisz a férjemmel, kirándulás a hegyekbe, vagy a barátok költöztetése egyaránt megmozgat, és még vicces is.

Elfelejteni a mérleget

A mérleg nem egy mindent diktáló eszköz. Néha érdemes vetni rá egy pillantást, de a nadrágok szűkössége jobban jelzi, hogy éppen hogy áll a fittségi mutatónk. A mozgás viszont hozzásegít ahhoz, hogy lelkisismeret furdalás nélkül egyen meg egy süteményt, és közben jól érezze magát. A 36-os méret elérése egy idő után úgyis csak álom marad, de nem is kell, hogy az ember a végletekig ön sanyargassa magát.

Nem mindig könnyű rászánni magunkat a mozgásra. Néha az ember csak ülne a kanapén és olvasna, vagy bámulná a legújabb hollywoodi álomprodukciót. Ennek ellenére van jó oldala is a futópadon való izzadásnak. Egyrészt jó arra gondolni, hogy milyen lesz miután visszamegy az ember az öltözőbe, másrészt futás közben jól lehet gondolkodni és elmélkedni. Ha pedig összerak az ember magának valamilyen jó zenei mixet amire mozoghat, vagy végre van idő meghallgatni valamelyik hangoskönyvet az külön öröm lehet.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!