Kollektív fogadalom

2014. 01. 29.
Szerző: Sallai Ervin
Címzett: Hrabák Tibor vezérigazgató – Helyőszentpakonyi Békazsigerelő Zrt., valamint Francois Perrin CEO – Société Frog Francais

Tisztelt Vezetőség!

Mint Önök is tudják, békazsigerelő üzemünk dolgozói között az egészséges életmód iránti hajlandóság jelentősen visszaesett. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a dolgozók a rekreációs szoba pingpongasztalából raktak tüzet a legutóbbi halászléfőzéskor. Az elvégzett egészségügyi felmérés szerint az alkalmazottak összsúlya az elmúlt években változatlan maradt, annak ellenére, hogy a válság hatására 20%-os létszámleépítésre kényszerültünk. Mindezeket figyelembe véve az alábbi, fizikalitást és közérzetet javító intézkedéseket vezetjük be idén – amolyan kollektív újévi fogadalomként.

A liftek melletti lépcsők használatát rendeletben megtiltjuk, és ezt falragaszokkal kommunikáljuk az üzem dolgozói felé. Bízunk alkalmazottaink hagyományos szabályszegő magatartásában, és a lázadó magyar virtusban. Pszichológiai előrejelzéseink szerint az intézkedés mintegy 87%-os gyaloglásnövekedést indukálhat az említett lépcsőházakban.

A kantint, a dohányzásra kijelölt helyet és a mellékhelyiségeket egy képzeletbeli egyenlő oldalú háromszög csúcsain helyezzük el az üzem legtávolabbi sarkaiban, így a reggeli kávé–cigi–nagydolog hármas teljesítése minden egyes dolgozónknál észrevétlenül 800 méter futást eredményez. Középvezetői szinten – ismerve a napi cigiszünetek számát – ez a táv elérheti a félmaratont is.

Harminc centiméterrel megemelünk minden fénymásoló gépet, így amikor a titkárság dolgozói a feneküket fénymásolják, akaratlanul is tricepszerősítő tolódzkodásokat hajtanak végre.

Az új év során különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a leggyakrabban eltulajdonított tárgyak tömegét megnöveljük, így a kollégák lopás közben súlyt emelve erősödnek. Természetesen munkavédelmi videókon megmutatjuk az állománynak, hogyan lopjanak egyenes derékkal, elkerülve az esetleges gerincbántalmakat. Amennyiben ez a tömegnövelési ötlet eredményesnek bizonyul, természetesen kibővítjük a hatásmechanizmus körét, és a környékbeli bisztrókkal szerződést kötünk, hogy ők is nehezebb korsókban árulják a sört. Így gondoskodunk arról, hogy munkásaink sörözés közben bicepsz- és vállizom-erősítő gyakorlatokat végezzenek.

Idén is folytatjuk tavalyi kiváló kezdeményezésünket, miszerint a 18:00 órás blokkoláshoz időzítettük kissé eltolva a buszindulást. Büszkék vagyunk rá, hogy minden dolgozónk képes a porta és a buszmegálló közötti 100 méteres távot 9,3 másodpercen belül lefutni, ami 0,39 másodperccel jobb Usain Bolt aktuális világrekordjánál. A jelenlegi pályacsúcsot Günterné Friedrich Fanni részmunkaidős nyugdíjasunk tartja, aki gurulós szatyorral és három kiló fagyasztott pacallal 8 másodpercen belül nem csak elérte a buszt, de felmutatta igazolványát a sofőrnek, és elfoglalta a forgó mögötti legnagyobb lábrészt nyújtó dupla ülést.

Nem feledkeztünk meg természetesen a vezetőség átmozgatásáról sem. Elfoglalt menedzsereinknél viszonylag nehéz elérni, hogy önszántukból sportoljanak, ezért úgy döntöttünk: az lesz a legcélravezetőbb, ha a bejárattól legtávolabb eső parkolóhelyekre mozgássérült-parkoló jelet festünk. Kísérletünk bevált. Menedzsereink reflexből a rokkantparkolókba álltak kocsijukkal, így jóval többet gyalogolnak, mint ha a rendszámukkal kijelölt helyre parkolnának.

Reméljük, intézkedéseink az új évben a munkatársak egészségét szolgálják, és sikerül az éves szűrővizsgálaton elérni, hogy a kollégák koleszterinszintje legalább részben alacsonyabb legyen a halálos érték háromszorosánál.

Üdvözlettel:

Lehoczky Attila
HR-osztályvezető

 

Ui.:
A levelet a szokásosnál 2 ponttal kisebb karakterekkel írtam, hogy az Önök szemmozgató izmait sporttevékenységre bírjuk. Erőt, egészséget! Sikertől duzzadó békazsigereket!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!