Segítsünk az időseknek, betegeknek a gyógyszerkiváltással is!

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere. Ez a papíralapú és az e-receptre is igaz. Így nagyon könnyen tudunk segíteni az idős, beteg hozzátartozónknak, hogy kiváltsuk nekik a gyógyszert. Az időseket pedig arra kérjük, hogy lehetőleg maradjanak otthon, ne menjenek a patikába, és kerüljenek minden olyan helyet, ahol sokan vannak.

Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg TAJ-számát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja. Tehát a mai naptól bárki kiválthatja családtagja, hozzátartozója, ismerőse gyógyszereit.

Ez jelentős könnyítés az időseknek és  mindazok számára, akik sem az orvoshoz, sem a patikába nem tudnak  menni állapotuknál fogva vagy akár azért, mert hatósági házi karantént rendelnek el náluk.

Ismételten kérjük az időseket és krónikus betegeket, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és ne menjenek olyan helyre  - különösen zárt térbe ne -, ahol sokan vannak! Ha gyógyszert kell kiváltani, akkor kérjék meg arra hozzátartozójukat!

 

Kapcsolódó tájékoztatás: Felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz!

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!