BODY Kiállítás – Mi kell az egészséghez?

2018. 01. 15.
Milyen életmódot válasszunk ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket? Valóban le kell mondanunk minden "jóról" ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket? Ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat Szentesi Éva író, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Steiner Kristóf gasztroblogger és Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszó a Cécile "Prevenció, avagy életmódok változásai" című pódiumbeszélgetésen.

A kerekasztal beszélgetés vendégei is támogatják a „Magyarok a napi testmozgásért társadalmi összefogást”, amelyet BODY Kiállítás szervezői hívtak életre.

 - Öröm és szenvedély nélkül kevesebbet ér az élet - jelentette ki Győrfi Pál arra utalva, hogy mindenkinek az életében lehetnek, sőt kellenek olyan tényezők, amelyeket szeret és élvez. A lényeg azonban a mértékletesség és a tudatosság. - Édesapám dohányzott, és akkor szokott le, amikor egy rendezvényen meglátta egy beteg tüdő preparátumát. Fontos, hogy szembesüljünk a dolgok következményeivel, láthatóvá váljanak számunkra a betegségek még mielőtt késő lenne - mondta a szóvivő. Ugyanez, az edukáció a célja a beszélgetést támogató BODY Kiállításnak is

- Szeressük magunkat! Éljük jól az életet! Én nagyon élvezem most, hogy visszakaptam a sajátomat - mondta a daganatos betegségéből felépült és írásaival másoknak is erőt adó Szentesi Éva, aki nem tagadja: a rákbetegség előtt nem volt kibékülve magával. Az önmagunkra odafigyelés – nem csak testileg, hanem lelkileg is - szerinte a legjobb prevenció. A betegség azt tanította számára, hogy az orvosi segítség mellett fontos megtalálni a lelki gyógyulás útját, és ezen az úton önmagunk elfogadását. Illetve annak elfogadását, hogy ennek az életünknek vége lesz, lehet hogy éppen harminc évesen, egy onkológiai kórteremben.

- Sportolni ugyan csak mértékkel szeretek, de próbálok annyira aktívan élni, hogy a szervezetemnek meglegyen a szükséges testmozgás. Lépcsőt használok, felcipelem a szatyrokat az emeletre, gyalog járom be a piacot, egész nap pörgök. Mindenki számára mást jelent az egészséges élet - mondta Steiner Kristóf. A gasztroblogger a szervezete számára fontos ásványi anyagokat és vitaminokat sem patikamérlegen méri ki. - Ha azt érzem, hogy nagyon kívánok egy gesztenyét, akkor tudom, hogy épp arra van szüksége a testemnek. Ettől leszek energikusabb és egészségesebb. Eszem néha egészségtelennek bélyegzett ételeket is, de csak mértékkel - tette hozzá az újságíró.

Verrasztó Dávid is úgy érzi, hogy az egyensúly megtalálása a legfontosabb. - Nem hiszek abban, hogy egy sportoló számára csak az edzés létezhet és mindent meg kell magától tagadnia, mert ettől kiég az ember és az eredmények sem jönnek majd. Talán ha az olimpia előtt én is kellően kipihenem a sérülésemet, más eredmény születet volna - magyarázta a világbajnoki ezüstérmes, hozzátéve, hogy számára a szombat az a nap, amikor barátaival kimozdul és megpróbál egy kicsit lazítani. A kerekasztal beszélgetés vendégei is támogatják a „Magyarok a napi testmozgásért társadalmi összefogást”, amelyet BODY Kiállítás szervezői hívtak életre.

Február 15-én megérkezik Magyarországra a világhírű BODY Kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!